Unity: Πρόταση εξαγοράς της από την AppLovin ύψους $17.5 δις

Ο κολοσσός θέλει να εξαγοράσει την διάσημη μηχανή γραφικών και την εταιρία της
09 Αυγούστου 2022 22:51
Unity: Πρόταση εξαγοράς της από την AppLovin ύψους $17.5 δις

Φαίνεται πως η Unity Software θα είναι μια ακόμη εταιρία που σχετίζεται με το gaming, η οποία θα εξαγοραστεί από έναν κολοσσό του χώρου. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα η AppLovin κατέθεσε επίσημη πρόταση εξαγοράς της Unity Software ύψους $17.54 δισεκατομμυρίων, χρήματα τα οποία βάσει της συμφωνίας θα γίνουν μέσω μετοχών. 

Όπως μετέδωσε πρώτο το Reuters, η AppLovin προσφέρει στη Unity το ποσό των $58.85 δολαρίων ανά μετοχή. Την ίδια ώρα η Unity Software θα μπορέσει να διατηρήσει τον έλεγχο της με το υπόλοιπο 55% των μετοχών και ο John Riccitiello θα παραμείνει CEO της, με τον Adam Foroughi της AppLovin να του ανατίθεται ο ρόλος τους COO. 

Την πρόταση αυτή κατέθεσε η AppLovin με σκοπό να υπερκεράσει την πρόταση εξαγοράς ύψους $4.4 δις από την ironSource. 

Εαν το deal κλειδώσει τότε θα είναι η νεότερη εξαγορά-μαμούθ στη gaming βιομηχανία, η οποία διανύει ένα σερί τέτοιων εξαγορών τα τελευταία χρόνια. Από την πλευρά της η Unity δεν έχει απαντήσει ακόμη καθώς θα πρέπει να συζητήσει την εν λόγω προσφορά. 

Για όσους δεν γνωρίζουν η Unity Engine είναι μια από τις πιο διαδεδομένες μηχανές γραφικών στην mobile gaming βιομηχανία, που έχει χρησιμοποιηθεί σε μεγάλους τίτλους όπως Call of Duty: Mobile και Pokémon: GO. Η AppLovin είναι μια εταιρία που ειδικεύεται στο να βοηθάει developers να μεγαλώνουν την επιχείρησή τους και να κάνουν monetize τις εφαρμογές τους. 

Tags: