Σφοδρό κύμα απολύσεων στην Unity, το μεγαλύτερο στην ιστορία της

Αναταράξεις στην εταιρία που αναπτύσσει την γνωστή μηχανή γραφικών
09 Ιανουαρίου 2024 23:25
Σφοδρό κύμα απολύσεων στην Unity, το μεγαλύτερο στην ιστορία της

Με ένα ακόμη κύμα απολύσεων έρχεται αντιμέτωπη η Unity μέσα στις πρώτες μέρες του 2024 και αυτή τη φορά σφοδρότερο από το προηγούμενο.

Όπως αναφέρει το Reuters και βάσει του εσωτερικού memo της εταιρίας, η Unity απολύει περί το 25% του εργατικού δυναμικού της, το οποίο αντιστοιχεί σε 1.800 εργαζομένους. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο κύμα απολύσεων στην ιστορία της εταιρίας που αναπτύσσει την ομώνυμη μηχανή γραφικών, στο οποίο βασίζονται εκατομμύρια δημιουργοί παιχνιδιών κάθε μήνα και ευθύνεται για μερικούς διάσημους τίτλους όπως το "Beat Saber", το "Pokemon Go" και το Hearthstone. 

Όπως αναφέρει η Unity στην αίτηση που κατέθεσε στην Securities and Exchange Commission των ΗΠΑ, προχωράει σε αυτές τις περικοπές "καθώς αναδιαρθρώνεται και εστιάζει εκ νέου στις βασικές δραστηριότητές της και για να τοποθετηθεί για μακροπρόθεσμη και κερδοφόρα ανάπτυξη".

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο προχώρησε σε απόλυσε 265 εργαζομένων της, στον απόηχο μερικών ανακοινώσεων της Unity που δεν είχαν καθόλου καλή αποδοχή, όπως η αλλαγή στο τιμολογιακό μοντέλο του software kit της, το οποίο προκάλεσε σύγχυση στους developers. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κάνει στροφή 180 μοιρών και να θεσπίσει μια νέα πολιτική στο κομμάτι της τιμολόγησης, αλλά και τον CEO της John Riccitiello να παραιτείται ταυτόχρονα. 

Tags: