Επιμένει η Google: Δεν κλείνει το Stadia

Νέα δημόσια τοποθέτηση για το μέλλον της πλατφόρμας
01 Αυγούστου 2022 12:24
Επιμένει η Google: Δεν κλείνει το Stadia

Το γύρο του διαδικτύου έκαναν αυτό το Σαββατοκύριακο φήμες πως η Google σκοπεύει να κλείσει οριστικά την όχι και τόσο επιτυχημένη cloud gaming πλατφόρμα της, το Stadia. Μάλιστα, το ζήτημα πήρε τέτοιες διαστάσεις που η εταιρία αποφάσισε να απαντήσει δημόσια σε έναν χρήση που την ρώτησε τι ακριβώς συμβαίνει στο Twitter.

Συγκεκριμένα, μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του Stadia στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η Google δήλωσε χαρακτηριστικά:

Το Stadia δεν κλείνει. Να είστε βέβαιοι ότι εργαζόμαστε πάντα για να φέρουμε περισσότερα υπέροχα παιχνίδια στην πλατφόρμα και στο Stadia Pro. Ενημερώστε μας εάν έχετε άλλες ερωτήσεις.

Οι σχετικές δημοσιεύσεις ακολουθούν παρακάτω:

Λίγο αργότερα, η Google αποφάσισε να ‘τρολάρει’ το post που ξεκίνησε της φήμες, μέσα από μια νέα ανάρτηση που διαφήμιζε την προσθήκη του Wavetale στον κατάλογο του Stadia Pro.

Για την ιστορία, στις αρχές του καλοκαιριού είχαμε μάθει πως τόσο το The Quarry, η νέα κινηματογραφική horror περιπέτεια της Supermassive Games που κυκλοφόρησε σε συνεργασία με την 2K Games, όσο και το High on Life, το νέο παιχνίδι από τον Justin Roiland, συνδημιουργό του Rick and Morty, αρχικά ήταν projects του Stadia.

Ωστόσο, το Φεβρουάριο του 2021 ο tech κολοσσός πήρε την απόφαση να κλείσει τα εσωτερικά του στούντιο, ακυρώνοντας όλα αυτά τα projects, με πολλά υψηλόβαθμα στελέχη, όπως η Jade Raymond για παράδειγμα, να αποχωρούν.