PS5: To νέο update φέρνει δύο πολυπόθητα χαρακτηριστικά που ζητούσαν καιρό οι gamers

Αν και προς το παρόν είναι στα beta updates της κονσόλας
28 Ιουλίου 2022 13:32
PS5: To νέο update φέρνει δύο πολυπόθητα χαρακτηριστικά που ζητούσαν καιρό οι gamers

Από τότε που λανσαρίστηκε το PlayStation 5 υπήρχαν δύο χαρακτηριστικά που έλειπαν από το μενού του και όσο περνούσε ο καιρός έγιναν τα πιο πολυπόθητα για τους κατόχους του. 

Η Sony ανακοίνωσε πως στο νεότερο beta software update του PS5 πλέον υποστηρίζεται η 1440p ανάλυση, δίνοντας έτσι ανάσα σε πολλούς κατόχους monitor και οθονών που ήθελαν να παίζουν σε αυτή την ανάλυση. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο κάνει scale η ανάλυση για να παίζει στα 1440p αλλά κάνει και native 1440p rendering των παιχνιδιών, επομένως θα επωφεληθείτε στην απόδοση από το supersampling και το βελτιωμένο anti-aliasing. 

Αν και δεν υποστηρίζεται ακόμη το VRR (Variable Refresh Rate) στα 120Hz, υπάρχει όμως υποστήριξη για HDR στα 1440p. 

Το δεύτερο πολυπόθητο χαρακτηριστικό είναι οι φάκελοι, που θα βοηθούν στην κατηγοριοποίηση των τίτλων του game library σας.

Οι φάκελοι στο PS5 λέγονται "Gamelists" επίσημα και πλέον μπορείτε να οργανώσετε ακόμη καλύτερα τις λίστες σας πηγαίνοντας στο "Your Collection" και διαλέγοντας το "Create Gamelist". Μπορείτε να δημιουργήσετε έως και 15 Gamelists με 100 παιχνίδια στην καθεμία. 

Το νέο beta update φέρνει επίσης τη δυνατότητα σύγκρισης μεταξύ απλού stereo και του 3D audio με δείγμα πριν επιλέξετε ποιο θέλετε.

Στα καινούργια κοινωνικά χαρακτηριστικά δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να ζητήσουν από κάποιο μέλος ενός party να κάνει Share Screen ώστε να βλέπουν το gameplay του. Όταν μπαίνετε σε ένα party σας έρχεται ειδοποίηση όταν κάποιος από το party παίζει ένα παιχνίδι στο οποίο μπορείτε να μπείτε και εσείς (Joinable Game Notification), ενώ στην καρτέλα Game Base μπορείτε να στείλετε αυτοκόλλητα και φωνητικά μηνύματα στα groups. 

Το ότι αυτά τα χαρακτηριστικά βρίσκονται προς το παρόν σε όσους έχουν πρόσβαση στα beta updates, σημαίνει ότι δοκιμάζονται ευρέως και άρα σύντομα θα γίνουν διαθέσιμα σε όλους τους κατόχους PlayStation 5.