ΦΗΜΗ: Χωρίς Assassin’s Creed το 2022 - Καθυστερεί το Rift

Συνεχίζονται οι εσωτερικές αλλαγές στην Ubisoft
23 Ιουλίου 2022 19:51
ΦΗΜΗ: Χωρίς Assassin’s Creed το 2022 - Καθυστερεί το Rift

Δίνουν και παίρνουν οι φήμες για τη συνέχεια της σειράς Assassin’s Creed τις τελευταίες ημέρες και τώρα οι πιο πρόσφατες πληροφορίες θέλουν το 2022 να μένει κενό.

Συγκεκριμένα, ο εξαιρετικά έμπιστος δημοσιογράφος Jason Schreier επέστρεψε με ένα νέο ρεπορτάζ για το Assassin’s Creed Rift, τονίζοντας πως το project τελικά αναβλήθηκε. Αναλυτικότερα, ο μικρότερης κλίμακας τίτλος που θα καλύψει το κενό μέχρι την άφιξη του Infinity, ήταν αρχικά προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει φέτος ή το 2023.

Ωστόσο, η Ubisoft προέβη σε διάφορες εσωτερικές αλλαγές, ακυρώνοντας τέσσερα projects και καθυστερώντας σημαντικά το Avatar: Frontiers of Pandora. Έτσι, και το Rift μεταφέρθηκε από το προηγούμενο πλαίσιο κυκλοφορίας του, το οποίο ήθελε να καταφθάνει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023. Πλέον το επόμενο κεφάλαιο της σειράς είναι προγραμματισμένο για το διάστημα μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου του 2023.

Τα Assassin’s Creed που έρχονται:

Αυτή τη στιγμή η Ubisoft ετοιμάζει δύο Assassin’s Creed: Το Assassin’s Creed Infinity που έχει επιβεβαιωθεί επίσημα και θα είναι η νέα μεγάλη εξέλιξη της σειράς, καθώς και το Assassin’s Creed Rift που είναι ένα μικρότερης κλίμακας project για να καλύψει το κενό.

Τι είναι το Assassin’s Creed Rift;

Σύμφωνα με το αρχικό ρεπορτάζ του Schreier για το Bloomberg, για καλύψει τα κενά στο πρόγραμμα των κυκλοφοριών της, η Ubisoft αποφάσισε να μετατρέψει ένα expansion του Assassins Creed Valhalla σε πλήρες stand-alone παιχνίδι. Το εν λόγω project είναι το Rift και η απόφαση να μετατραπεί από expansion σε κανονικό παιχνίδι πάρθηκε στο τέλος του προηγούμενου έτους.

Το ρεπορτάζ του μέσου αποκαλύπτει και μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με τη δομή του. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως κεντρικός πρωταγωνιστής θα είναι ο Basim, ένας assassin που γνωρίσαμε για πρώτη φορά στο Valhalla και ο οποίος παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Συνολικά το παιχνίδι θα είναι μικρότερης κλίμακας από τα κολοσσιαία open world που βλέπουμε τελευταία από τη σειρά και αντιθέτως θα εστιάζει περισσότερο στο stealth.

Η κυκλοφορία του νέου αυτού Assassin’s Creed σημειώνεται πως είναι προγραμματισμένη για φέτος ή ίσως και για το 2023 και πρόσφατα μάθαμε πως η δράση του θα λαμβάνει χώρα στη Βαγδάτη. Αυτό σημαίνει πως το franchise θα επιστρέψει στις ρίζες του και στη Μέση Ανατολή, οπού και λαμβάνει χώρα το πρώτο Assassin’s Creed και το Assassin’s Creed Origins.

Τι είναι το Assassin’s Creed Infinity;

Το Assassin’s Creed Infinity θα είναι ένα γιγαντιαίο project, μια online πλατφόρμα που θα εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου, στα πρότυπα των Fortnite και GTA Online. Όπως γνωρίζουμε, λοιπόν, θα περιλαμβάνει πολλαπλές χρονικές περιόδους και περιοχές, με τη δυνατότητα επέκτασης ακόμη περισσότερο στους μήνες και τα χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Μια από αυτές τις περιοχές θα είναι όπως φαίνεται η Ιαπωνία, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες φήμες.

Μάλιστα, για να φέρουν εις πέρας το έργο, αυτή τη φορά οι ομάδες της Ubisoft στα Montreal και Quebec έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους.

Πότε θα δούμε επίσημα το μέλλον των Assassin’s Creed;

Η Ubisoft έχει ήδη ανακοινώσει πως το μέλλον του Assassins Creed θα αποκαλυφθεί το Σεπτέμβριο, όπως σας ενημερώσαμε. Μάλιστα, ο γαλλικός κολοσσός έχει δρομολογήσει ένα Ubisoft Forward event για το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 10:00 μ.μ., το οποίο μάλλον θα φιλοξενήσει τις σχετικές αποκαλύψεις.