Μάθαμε πότε θα ανακοινωθεί το επόμενο Assassin’s Creed!

Σύντομα θα πάρουμε μια γεύση από το μέλλον της σειράς
14 Ιουνίου 2022 19:25
Μάθαμε πότε θα ανακοινωθεί το επόμενο Assassin’s Creed!

Με τα καλοκαιρινά gaming events να συνεχίζονται, τη σκυτάλη πήρε η Ubisoft με το Assassin’s Creed 15th Anniversary Celebration. Κατά τη διάρκεια του ολιγόλεπτου σόου της, η γαλλική εταιρία αποκάλυψε μεταξύ άλλων τι μπορούν να περιμένουν οι παίκτες στο δεύτερο χρόνο του Assassin's Creed Valhalla, ανακοινώνοντας συγχρόνως πως μέσα στους επόμενους μήνες θα τιμήσει βήμα βήμα κάθε βασικό κεφάλαιο του franchise.

Συγκεκριμένα, η Ubisoft ετοιμάζει δοκιμασίες για την κοινότητα, διαγωνισμούς και πολλά ακόμη, όπως περιγράφει η σχετική ιστοσελίδα που ετοίμασε, το assassinscreed15.com. Αυτό, ωστόσο, που μάλλον ενδιαφέρει τους περισσότερους είναι το επόμενο βήμα της λατρεμένης σειράς. Σχετικά, με αυτό, η εταιρία ανακοίνωσε απλά το "πότε", τονίζοντας πως σκοπεύει να αποκαλύψει το μέλλον του Assassins Creed τον Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια ενός ειδικού event.

Για την ώρα δε ξέρουμε πότε ακριβώς μέσα στο Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της Ubisoft, αλλά αυτό προφανώς θα το μάθουμε σύντομα.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως η Ubisoft έχει ανακοινώσει και επίσημα πως το επόμενο μεγάλο παιχνίδι της σειράς θα είναι το Assassin's Creed Infinity.

Σύμφωνα με τις φήμες, θα έχει γιγαντιαία κλίμακα, αφού στόχος της Ubisoft είναι η δημιουργία μιας online πλατφόρμας που θα εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα Assassin’s Creed παιχνίδια, τα οποία λάμβαναν χώρα σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπως για παράδειγμα η Αρχαία Ελλάδα, το Infinity θα περιλαμβάνει πολλαπλές χρονικές περιόδους και περιοχές, με τη δυνατότητα επέκτασης ακόμη περισσότερο στους μήνες και τα χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Αναφέρεται επίσης πως το Assassin’s Creed Infinity είναι επηρεασμένο από τεράστιες επιτυχίες όπως τα Fortnite και Grand Theft Auto V.

Μάλιστα, είναι επίσημο πως για να φέρουν εις πέρας το project, αυτή τη φορά οι ομάδες της Ubisoft στα Montreal και Quebec έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους.

Βέβαια, υπάρχουν φήμες πως πέρα από το Infinity, η Ubisoft έχει πρώτα στα σκαριά και ένα project με κωδική ονομασία Rift. Αυτό ξεκίνησε ως ένα expansion του Assassins Creed Valhalla και μετατράπηκε σε πλήρες stand-alone παιχνίδι. Αναφέρεται πως κεντρικός πρωταγωνιστής θα είναι ο Basim, ένας assassin που γνωρίσαμε για πρώτη φορά στο Valhalla και ο οποίος παίζει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας. Συνολικά το παιχνίδι θα είναι μικρότερης κλίμακας από τα κολοσσιαία open world που βλέπουμε τελευταία από τη σειρά και αντιθέτως θα εστιάζει περισσότερο στο stealth.