Επίσημο το νέο Assassin's Creed Infinity - Θα έχει πολλαπλές τοποθεσίες/περιόδους;

Νέο ρεπορτάζ από το Bloomberg
07 Ιουλίου 2021 15:26
Επίσημο το νέο Assassin's Creed Infinity - Θα έχει πολλαπλές τοποθεσίες/περιόδους;

(Ενημέρωση - 16:20 - 2021-07-07)

Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, η Ubisoft ήρθε να επιβεβαιώσει πως το επόμενο κεφάλαιο της πασίγνωστης σειράς της έχει πράγματι κωδική ονομασία Assassin's Creed Infinity, όπως ακριβώς αποκάλυψε το αρχικό ρεπορτάζ. Συγχρόνως, η εταιρία επιβεβαίωσε την ενοποίηση των Ubisoft Montreal και Ubisoft Quebec, παρέχοντας περισσότερες πληροφορίες για το πώς ακριβώς θα συμβεί αυτό. Η γαλλική εταιρία παρέλειψε οποιαδήποτε σχόλιο για τις νέες πληροφορίες πως στελέχη που κατηγορήθηκαν για καταχρηστική συμπεριφορά και σεξουαλικές επιθέσεις παραμένουν σε ανώτατες θέσεις και μετά την πρόσφατη αναδιοργάνωση.

(Αρχική Δημοσίευση)

Η σειρά Assassin’s Creed, ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, φημίζεται για τους γιγαντιαίους κόσμους της. Όπως φαίνεται, η Ubisoft ετοιμάζεται να πάει την κλίμακα στο επόμενο στάδιο.

Συγκεκριμένα, o εξαιρετικά έμπιστος ρεπόρτερ του Bloomberg, Jason Schreier, έρχεται να ρίξει φως στο μέλλον της σειράς και σε όσα συμβαίνουν πίσω από τα παρασκήνια στη Ubisoft. Σύμφωνα με το δημοσίευμά του, το επόμενο παιχνίδι της σειράς θα έχει γιγαντιαία κλίμακα και αυτή τη στιγμή αναπτύσσεται με κωδική ονομασία Assassin’s Creed Infinity. Στόχος της Ubisoft είναι η δημιουργία μιας online πλατφόρμας που θα εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα Assassin’s Creed παιχνίδια, τα οποία λάμβαναν χώρα σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπως για παράδειγμα η Αρχαία Ελλάδα, το Infinity θα περιλαμβάνει πολλαπλές χρονικές περιόδους και περιοχές, με τη δυνατότητα επέκτασης ακόμη περισσότερο στους μήνες και τα χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Μελλοντικά ανεξάρτητα παιχνίδια κάτω από την ομπρέλα του Infinity μπορεί να είναι δείχνουν κάπως διαφορετικά, αλλά όλα θα συνδέονται μεταξύ τους.

Μια αντιπρόσωπος της Ubisoft αναγνώρισε την ύπαρξη του project, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει περισσότερα, έπειτα από έκκληση του Jason.

Πολλές λεπτομέρειες που αφορούν το project αποφασίζονται ακόμη, μιας και η κυκλοφορία του απέχει χρόνια, πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Jason. Ωστόσο, σημειώνεται πως η απόφαση να μετατραπεί το Assassin’s Creed σε υπηρεσία ακολουθεί την τάση που έχουν υιοθετήσει και άλλοι μεγάλοι publishers.

Το Assassin’s Creed Infinity είναι επηρεασμένο από τεράστιες επιτυχίες όπως τα Fortnite και Grand Theft Auto V που έχουν διαπρέψει ως online πλατφόρμες και κρατούν απασχολημένους τους παίκτες για χρόνια, παράγοντας συγχρόνως τεράστια έσοδα.

Συνεχίζοντας, το ρεπορτάζ επισημαίνει πως για τις τεράστιες ανάγκες του project, αυτή τη φορά οι ομάδες της Ubisoft στα Montreal και Quebec έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους. Παραδοσιακά τα Assassin’s Creed παιχνίδια αναπτύσσονταν από μια κεντρική ομάδα, με την Ubisoft Montreal να αναλαμβάνει το Assassin’s Creed Valhalla και την Ubisoft Quebec να αναλαμβάνει το Assassin’s Creed Odyssey για παράδειγμα. Παρόλο που οι δύο ομάδες θα συνεργάζονται, κάθε μία θα έχει τον δικό της creative director, με την ομάδα στο Quebec να αναλαμβάνει τον έλεγχο του franchise.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον Jason παρασκηνιακά υφίσταται μια μεγάλη κόντρα μεταξύ των δύο ομάδων, οπότε το γεγονός πως η σειρά αλλάζει χέρια ίσως προκαλέσει περεταίρω πονοκεφάλους. Σύμφωνα με την αντιπρόσωπο της Ubisoft, οι οργανωτικές αυτές αλλαγές έγιναν για να βοηθήσουν το franchise να “εξελιχθεί με έναν πιο ολοκληρωμένο και συνεργατικό τρόπο που επικεντρώνεται λιγότερο στα στούντιο και περισσότερο στα ταλέντα και την ηγεσία, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται εντός της Ubisoft”.

Τέλος, το ρεπορτάζ του Jason ρίχνει περισσότερο φως και στον σάλο που είχε προκληθεί εσωτερικά της Ubisoft έπειτα από τις αμέτρητες κατηγορίες παρενόχλησης εντός της εταιρίας πέρυσι. Η αντιπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε πως η Ubisoft εξέτασε κάθε κατηγορία και πήρε τα απαραίτητα μέτρα.

Ωστόσο, το δημοσίευμα επισημαίνει πως κάποιοι διευθυντές που κατηγορήθηκαν για καταχρηστική συμπεριφορά παραμένουν σε ανώτατες θέσεις και μετά την αναδιοργάνωση, σύμφωνα με διάφορες ανώνυμες πηγές. Αυτό έχει προκαλέσει ένα νέο γύρο καταγγελιών στον εσωτερικό πίνακα μηνυμάτων της Ubisoft, από υπαλλήλους που είναι δυσαρεστημένοι με την απάντηση της εταιρείας στους ισχυρισμούς. Η αντιπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει για μεμονωμένα περιστατικά και δήλωσε:

Οι εργαζόμενοι που έχουν υποβληθεί σε έρευνα δε θα είχαν παραμείνει στη Ubisoft εάν τα αποτελέσματα των ερευνών το δικαιολογούσαν.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο αναλυτικό δημοσίευμα πατώντας εδώ.