Αυτά είναι τα παιχνίδια με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη τον Ιούνιο

Σάρωσαν οι αθλητικές κυκλοφορίες
14 Ιουλίου 2022 15:47
Αυτά είναι τα παιχνίδια με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη τον Ιούνιο

Ανοδική πορεία κατέγραψε τον Ιούνιο η gaming αγορά στις διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, η οποία οφείλεται κατά κύριο λόγο σε διάφορους αθλητικούς τίτλους. Περνώντας σε λεπτομέρειες, πάνω από 377.000 κονσόλες πουλήθηκαν στις ευρωπαϊκές αγορές τον περασμένο μήνα, δηλαδή 11% λιγότερες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Αυτό οφείλεται στις συνεχιζόμενες ελλείψεις των PS5 και Xbox Series X, τα οποία αναζητούν πολλοί καταναλωτές.

Παρόλα αυτά, το Nintendo Switch κατάφερε να τα πάει περίφημα. Η υβριδική κονσόλα που μετρά πλέον πέντε χρόνια στην αγορά σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 21% σε σύγκριση με τον Μάιο και σχεδόν κατά 35% αύξηση σε σχέση με τον Ιούνιο του περασμένου έτους. Συνολικά, εντός του 2022 οι πωλήσεις κονσολών είναι μειωμένες κατά 21%, κυρίως λόγω των σημαντικών ελλείψεων του PlayStation 5. Περνώντας στα παιχνίδια, η κορυφαία σε πωλήσεις κυκλοφορία του μήνα ήταν το F1 2022 της EA, παρόλο που κυκλοφόρησε προς τα τέλη του Ιονίου.

Το racing παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, καταφέρνοντας ένα εξαιρετικό ντεμπούτο, με τις πωλήσεις της πρώτης εβδομάδας να είναι κατά 23% αυξημένες σε σύγκριση με το περσινό F1 2021. Στην δεύτερη θέση των charts του μήνα συναντάμε έναν ακόμη αθλητικό τίτλο από την EA, το FIFA 22, ενώ την τρίτη θέση κατέκτησε το ποδοσφαιρικό παιχνίδι της Nintendo. Ο λόγος γίνεται για το Mario Strikers: Battle League Football, το οποίο ήταν η εμπορικότερη κυκλοφορία του μήνα για την Ευρώπη, όσον αφορά τα retail αντίτυπα. Μάλιστα, η Nintendo δεν αποκαλύπτει στατιστικά για την πορεία των παιχνιδιών στο Nintendo eShop, οπότε η πραγματική θέση στα charts ίσως να είναι ακόμη πιο ψηλά.

Παράλληλα, είναι αξιοσημείωτο πως σε μόλις τρεις εβδομάδες, το παιχνίδι έχει ήδη ξεπεράσει σε πωλήσεις τον περσινό αθλητικό τίτλο της Nintendo, το Mario Golf: Super Rush. Τέλος, άλλη μια νέα κυκλοφορία του μήνα που καταφέρει να βρεθεί ψηλά στα charts είναι το The Quarry από την 2K Games και την Supermassive Games, το οποίο διεκδίκησε την όγδοη θέση της κατάταξης.

Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα με τα είκοσι παιχνίδια που σημείωσαν τις περισσότερες πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά τον Ιούνιο του 2022. Υπόψη λαμβάνονται τόσο οι φυσικές όσο και οι ψηφιακές πωλήσεις.

1. F1 22 (EA)

2. FIFA 22 (EA)

3. Mario Strikers: Battle League Football* (Nintendo)

4. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)

5. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga (Nintendo)

6. Nintendo Switch Sports (Nintendo)*

7. Red Dead Redemption 2 (Rockstar)

8. The Quarry (2K Games)

9. Horizon: Forbidden West (Sony)

10. Elden Ring (Bandai Namco)

11. Mario Kart 8: Deluxe (Nintendo)*

12. NBA 2K22 (2K Games)

13. Football Manager 22 (Sega)

14. Star Wars Jedi: Fallen Order (EA)

15. Gran Turismo 7 (Sony)

16. Sid Meier's Civilization VI (2K Games)

17. Far Cry 6 (Ubisoft)

18. Assassin's Creed Origins (Ubisoft)

19. Dragon's Dogma: Dark Arisen (Capcom)

20. Minecraft Switch Edition (Microsoft).

*Δεν περιλαμβάνονται οι ψηφιακές πωλήσεις.