Μίκαελ Σουμάχερ: Σάλος με την fake συνέντευξη του θρύλου της F1 που έγινε μέσω ΑΙ

Η οικογένεια του 7 φορές πρωταθλητή της F1 θα προχωρήσει σε μήνυση
21 Απριλίου 2023 00:52
Μίκαελ Σουμάχερ: Σάλος με την fake συνέντευξη του θρύλου της F1 που έγινε μέσω ΑΙ

Σάλος έχει προκληθεί στη Γερμανία αλλά και σε όλον τον κόσμο για το πρωτοσέλιδο του γερμανικού περιοδικού Die Aktuelle, το οποίο υποσχόταν ότι είχε αποκλειστική συνέντευξη με τον Michael Schumacher (Μίκαελ Σουμάχερ), την πρώτη του δημόσια μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε κάνοντας σκι και του προκάλεσε εγκεφαλικό τραύμα.

Τελικά αποδείχθηκε πως η συνέντευξη ήταν ψεύτικη καθώς είχε δημιουργηθεί με τη βοήθεια της ΑΙ (τεχνητής νοημοσύνης). Το εν λόγω γνωστό σκανδαλοθηρικό έντυπο είχε δημοσιεύσει στο πρωτοσέλιδό του την εξής κεφαλίδα "Η πρώτη συνέντευξη του Μίκαελ Σουμάχερ, παγκόσμια αίσθηση", μόνο που με μικρότερους χαρακτήρες από κάτω διατύπωνε ότι η εν λόγω συνέντευξη είχε γίνει μέσω ενός ΑΙ chatbot, το οποίο ωστόσο δεν ήταν το συνήθες ύποπτο ChatGPT. 

Συγκεκριμένα έγινε μέσω του "Character.AI" ενός chatbot που μιμείται μια πλειάδα σημαντικών προσώπων, είτε πραγματικών είτε φανταστικών και μπορεί κανείς να συνομιλήσει με όποιον θέλει. 

Μόνο που τώρα η οικογένεια του 7 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της F1 σχεδιάζει να κινηθεί νομικά εναντίον του περιοδικού υποβάλλοντας μήνυση. Αυτό τουλάχιστον επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της οικογένειας Schumacher στο ESPN.

Ανάμεσα στα όσα υποτίθεται ότι δήλωσε ο Schumacher στο περιοδικό αναφέρει τα εξής: "Η ζωή μου άλλαξε τελείως μετά το ατύχημα. Ήταν μια φρικτή περίοδος για τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου και όλη την οικογένεια. Ήμουν τόσο άσχημα τραυματισμένος που έμεινα για μήνες σε ένα είδος τεχνητού κώματος, γιατί διαφορετικά το σώμα μου δεν θα μπορούσε να τα έχει αντιμετωπίσει όλα αυτά".

Το εν λόγω ταμπλόιντ είχε απασχολήσει ξανά την επικαιρότητα προκαλώντας σάλο, όταν παραπλάνησε τους αναγνώστες βάζοντας στο εξώφυλλο μία φωτογραφία του θρύλου της F1, που υποτίθεται ήταν η πρώτη που τραβήχτηκε μετά το ατύχημά του το 2013.

Μετά το ατύχημα του Σουμάχερ, η οικογένειά του προστατεύει με νύχια και με δόντια την ιδιωτικότητά του, με την πρόσβαση στον ίδιο να περιορίζεται στα πιο κοντινά του άτομα και ελάχιστες πληροφορίες να δημοσιοποιούνται για την κατάστασή του. Από τότε δεν έχει κάνει καμία δημόσια εμφάνιση. 

H σύζυγός του Κορίνα Σουμάχερ είχε δηλώσει τα εξής σε ένα ντοκιμαντέρ του Netflix το 2021: "Μένουμε μαζί στο σπίτι. Κάνουμε θεραπεία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε τον Mίκαελ καλύτερα και να βεβαιωθούμε ότι νιώθει άνετα, και απλά να τον κάνουμε να νιώσει την οικογένειά μας, τον δεσμό μας".

Και συνέχισε λέγοντας: "Προσπαθούμε να συνεχίσουμε ως οικογένεια, όπως του άρεσε και εξακολουθεί να αρέσει στον Μίκαελ. Και συνεχίζουμε τη ζωή μας. 'Η ιδιωτικότητα είναι ιδιωτικότητα', όπως έλεγε πάντα. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να μπορεί να συνεχίσει να απολαμβάνει την ιδιωτική του ζωή όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο Μίκαελ πάντα μας προστάτευε και τώρα τον προστατεύουμε."