Η Apple προσπαθεί να πάρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Formula 1

Και ρίχνει πολύ χρήμα
03 Οκτωβρίου 2023 09:27
Η Apple προσπαθεί να πάρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Formula 1

Το MLS Season Pass της Apple ήταν μία επιτυχία καθώς έφερε 1 εκατομμύριο νέους συνδρομητές και τώρα η εταιρία του Κουπερτίνο προσπαθεί να κλείσει μία παρόμοια συμφωνία, για να εξασφαλίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα των αγώνων της Formula 1.

Σύμφωνα με το Business F1, η Apple είναι έτοιμη να ρίξει $2 δισεκατομμύρια στο τραπέζι, ένα ποσό το οποίο είναι το διπλάσιο από αυτό που λαμβάνει σήμερα το Formula 1 Group για τα παγκόσμια τηλεοπτικά δικαιώματα. Ωστόσο υπάρχουν συμβόλαια σε ισχύ και η Apple δε θα μπορέσει να πάρει όλα τα δικαιώματα άμεσα.

Το ESPN, το οποίο ανήκει στην Disney, έχει τα δικαιώματα για την αμερικανική αγορά μέχρι το 2025 και εικάζεται πως αν καταλήξουν σε συμφωνία, Apple και F1 Group θα ξεκινήσουν τη συνεργασία τους από τότε. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για συμβόλαιο 7 ετών, μέσα στα οποία θα λήγουν τα υπόλοιπα συμβόλαια και η Apple θα έχει τα αποκλειστικά παγκόσμια δικαιώματα μέσα σε 5 χρόνια.

Για χάρη σύγκρισης να αναφέρουμε πως η συμφωνία με το MLS κόστισε στην Apple $250 εκατομμύρια ανά έτος και η συνδρομή για τους χρήστες ανέρχεται στα $15 το μήνα ή $29 για όλη τη σεζόν. Οι συνδρομητές του Apple TV+ λαμβάνουν μία έκπτωση και πληρώνουν $13 το μήνα ή $25 για τη σεζόν.