Το Call of Duty πλέον θα παίρνει τα όπλα από τα χέρια των cheaters

Νέα μέτρα για την καταπολέμηση του φαινομένου
19 Ιουνίου 2022 11:08
Το Call of Duty πλέον θα παίρνει τα όπλα από τα χέρια των cheaters

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, κατά καιρούς η ομάδα ανάπτυξης του Call of Duty και ειδικότερα του free to play Warzone battle royale έχει καταφύγει σε διάφορες λύσεις, προσπαθώντας να περιορίσει όσο το δυνατόν γίνεται το cheating.

Για παράδειγμα, είχε δοκιμάσει να κάνει τους κανονικούς παίκτες αόρατους με την τεχνική Cloaking. Όπως και με το Damage Shield, το οποίο πρακτικά ενεργοποιεί ένα “God Mode” για τους απλούς παίκτες και δεν τους αφήνει να δέχονται damage από τους cheaters, το Cloaking έδινε δυνάμεις στους τίμιους παίκτες. Αναλυτικότερα, αν το σύστημα εντόπιζε πως κάποιος παίκτης χρησιμοποιεί hacks/cheats για να αποκτήσει άδικο πλεονέκτημα, τότε τον απέτρεπε από το να βλέπει τους αντιπάλους του, αφού το παιχνίδι τους έκανε κυριολεκτικά αόρατους.

Τώρα, το server-side και kernel-level anti-cheat του Call of Duty, το Ricochet, διαθέτει μια νέα τεχνική αντιμετώπισης και έτσι αν ανιχνεύσει πως κάποιος παίκτης είναι cheater του παίρνει τα όπλα από τα χέρια, αλλά και τα ίδια τα…χέρια, αφού δε μπορεί να ρίξει ούτε γροθιές. Το νέο αυτό χαρακτηριστικό ονομάζεται Disarm και θέλει να αποτρέψει τους cheaters από το να έχουν οποιουδήποτε είδος επίπτωση στους αγώνες, κρατώντας τους ωστόσο στο παιχνίδι. Ο λόγος; Η ομάδα θέλει οι cheaters να μένουν για λίγο σε έναν αγώνα για να προλαβαίνει να αναλύει τα δεδομένα του συστήματός τους, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο καλύτερο το anti-cheat σύστημα γενικότερα.

Πλέον, λοιπόν, αν ανιχνευθεί πως κάποιος είναι cheater στα Call of Duty: Vanguard και Warzone, αυτόματα θα σταματά να βλέπει τους άλλους, θα χάνει τα όπλα του και οι τίμιοι παίκτες θα μπορούν να τον εξοντώσουν άμεσα.

Η ομάδα αναγνωρίζει προφανώς πως η ουσιαστικότερη λύση για το θέμα που ταλαιπωρεί τόσο καιρό την κοινότητα του Call of Duty είναι τα bans, τονίζοντας πως πλέον έχει απομακρύνει πάνω από 180 χιλιάδες παίκτες. Τέλος, επιβεβαιώθηκε πως το Ricochet anti-cheat θα είναι το σύστημα που θα προστατεύει και τα Call of Duty: Modern Warfare 2 και Warzone 2.0.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του anti-cheat των Call of Duty μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα απευθείας από την ομάδα που το έχει αναλάβει πατώντας εδώ.