Το Call of Duty Warzone ετοιμάζει μια έκπληξη για τους cheaters

Που θα κάνει την εύρεση αντιπάλων αρκετά δυσκολότερη
28 Απριλίου 2022 16:21
Το Call of Duty Warzone ετοιμάζει μια έκπληξη για τους cheaters

Η Activision συνεχίζει τη μάχη με τους cheaters, οι οποίοι ταλαιπωρούν εδώ και καιρό την κοινότητα του Call of Duty Warzone, αφού μιας και μιλάμε για free-to-play παιχνίδι, μπορούν εύκολα να δημιουργήσουν νέους λογαριασμούς. Συγκεκριμένα, η ομάδα που ευθύνεται για το Ricochet anti-cheat, ανακοίνωσε πως έχει μια έκπληξη για τους άτακτους παίκτες.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η ομάδα έχει μια νέα τακτική για να περιορίσει το φαινόμενο, την οποία ονομάζει Cloaking. Όπως και με το Damage Shield, το οποίο πρακτικά ενεργοποιεί ένα “God Mode” για τους απλούς παίκτες και δεν τους αφήνει να δέχονται damage από τους cheaters, το Cloaking δίνει δυνάμεις στους τίμιους παίκτες. Αναλυτικότερα, αν το σύστημα εντοπίσει πως κάποιος παίκτης χρησιμοποιεί hacks/cheats για να αποκτήσει άδικο πλεονέκτημα, τότε θα τον αποτρέπει από το να βλέπει τους αντιπάλους του, αφού το παιχνίδι θα τους κάνει κυριολεκτικά αόρατους!

Ναι, καλά διαβάσατε, στόχος της ομάδας είναι να κρύψει κάθε στοιχείο από τους cheaters, οι οποίοι δε θα ακούνε ούτε τις σφαίρες και θα μένουν απλά να αναρωτιούνται: «Ποιος με πυροβολεί;». Φυσικά, το νέο αυτό μέτρο θα χρειαστεί να δοκιμαστεί στην πράξη, αλλά όπως φαίνεται η Activision δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες.

Συγχρόνως, έγινε γνωστό πως η ομάδα του Ricochet έχει κάνει επιπλέον ban άλλους 54,000 λογαριασμούς, διευκρινίζοντας πως οι cheaters αφαιρούνται και από τα leaderboards.

Για την ιστορία, οι νέες αυτές προσπάθειες για την καταπολέμηση του cheating έρχονται σε μια δύσκολη περίοδο για τη σειρά Call of Duty, αφού μόλις πριν μερικές ώρες η Activision αποκάλυψε πως εξαιτίας του μικρότερου engagement στο Warzone και της καθοδικής εμπορικής πορείας του Vanguard, έχει χαθεί περίπου το 1/3 της ενεργής κοινότητας. Περισσότερα σχετικά με τα πρόσφατα στατιστικά της Activision Blizzard μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.