Το Quarry και το High on Life μάλλον ήταν αρχικά παιχνίδια του Google Stadia

Πριν η πλατφόρμα κλείσει τα στούντιό της
18 Ιουνίου 2022 20:10
Το Quarry και το High on Life μάλλον ήταν αρχικά παιχνίδια του Google Stadia

Μια από τις κυκλοφορίες του τελευταίου καιρού που έχει συζητηθεί αρκετά είναι το The Quarry, η νέα κινηματογραφική horror περιπέτεια της Supermassive Games που κυκλοφόρησε σε συνεργασία με την 2K Games. Παράλληλα, μέσα στον Ιούνιο και συγκεκριμένο στο σόου του Xbox είδαμε και το High on Life, ένα νέο παιχνίδι από τον Justin Roiland, συνδημιουργό του Rick and Morty.

Όπως έγινε τώρα γνωστό και τα δύο αυτά παιχνίδια είχαν ξεκινήσει αρχικά την ανάπτυξή τους ως αποκλειστικότητες του Stadia, της game streaming πλατφόρμας της Google. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Axios, το οποίο ήρθε σε επαφή με δύο διαφορετικές πηγές, οι τίτλοι είχαν υπογραφεί από τον tech κολοσσό πριν παρθεί η απόφαση να κλείσουν τα εσωτερικά τους στούντιο.

Για την ιστορία, τον Φεβρουάριο του 2021 σας είχαμε ενημερώσει για την αξιοσημείωτη απόφαση της Google που οδήγησε σε φυγή στελεχών, με την Jade Raymond για παράδειγμα να ιδρύει ένα νέο στούντιο που βρίσκεται πλέον κάτω από την ομπρέλα του PlayStation. Νωρίτερα, τον Ιούλιο του 2020 είχαμε μάθει επίσημα πως το Stadia συνεργαζόταν με τους δημιουργούς του Until Dawn, οπότε το project που ετοίμαζαν τότε είναι το Quarry που φαίνεται πως τελικά δεν ακυρώθηκε.

Μιλώντας σχετικά, ένας αντιπρόσωπος της Take-Two/2K επιβεβαίωσε στο Axios:

Η Supermassive Games αναζητούσε έναν publishing συνεργάτη καθώς το project πλησίαζε την ολοκλήρωσή του.

Για την ιστορία, πέρα από αυτά τα δύο παιχνίδια, η Google φημολογούνταν πως δούλευε και με τον Hideo Kojima για ένα cloud τίτλο. Πλέον γνωρίζουμε επίσημα πως ο Ιάπωνας δημιουργός συνεργάζεται με τη Microsoft και τα Xbox Game Studios για την υλοποίηση ενός cloud project, το οποίο είναι μάλλον η ιδέα που ξεκίνησε σε συνεργασία με την Google.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, το Stadia είχε επιστρατεύσει διάφορα μεγάλα ονόματα, από τον Hideo Kojima μέχρι τον Justin Roiland και ταλαντούχες ομάδες ανάπτυξης όπως η Supermassive Games, πριν τελικά αποφασίσει να τραβήξει την πρίζα και να ακυρώσει ξαφνικά τα πάντα.