Το Google Stadia κλείνει για πάντα αλλά τα controllers του δε θα αχρηστευτούν

Υπάρχει σχέδιο από την εταιρία
14 Ιανουαρίου 2023 20:26
Το Google Stadia κλείνει για πάντα αλλά τα controllers του δε θα αχρηστευτούν

Το τέλος είναι κοντά για το Google Stadia, αφού όπως σας έχουμε ενημερώσει, η gaming πλατφόρμα πρόκειται να κλείσει οριστικά στις 18 Ιανουαρίου.

Παρόλου που στον πυρήνα του Stadia βρισκόταν η game streaming τεχνολογία της Google, οι παίκτες του είχαν και φυσικό hardware στην κατοχή τους, ένα controller. Τώρα, η εταιρία ανακοίνωσε πως δε θέλει τα χειριστήρια αυτά να αχρηστευτούν και έτσι έχει μια λύση. Συγκεκριμένα, μέσα στην επομένη εβδομάδα θα κυκλοφορήσει ένα ειδικό εργαλείο που θα επιτρέπει στους κατόχους Stadia controllers να ενεργοποιήσουν το ενσωματωμένο Bluetooth για να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν όπου θέλουν, όπως όλα τα υπόλοιπα Bluetooth χειριστήρια της αγοράς.

Τέλος, η ομάδα του Google Stadia δεν έμεινε μόνο σε αυτό και συγχρόνως κυκλοφόρησε το ‘Worm Game’. Αυτό θα είναι το τελευταίο παιχνίδι της πλατφόρμας που θα μπορούν να παίξουν για λίγα εικοσιτετράωρα ακόμη οι παίκτες. Πρόκειται για έναν κλώνο του πασίγνωστου παιχνιδιού ‘Φιδάκι’, το οποίο η ομάδα χρησιμοποιούσε όσο ακόμη το Stadia βρισκόταν υπό ανάπτυξη. Η κυκλοφορία του Worm Game είναι, όπως δήλωσε η Google, ένα «ταπεινό ευχαριστώ» για τους παίκτες που στήριξαν το Stadia.