Η νέα λειτουργία του Game Pass στο PC θέλει να σας κάνει τη ζωή ευκολότερη

Διαθέσιμο το νέο update
17 Ιουνίου 2022 23:38
Η νέα λειτουργία του Game Pass στο PC θέλει να σας κάνει τη ζωή ευκολότερη

Θέλοντας να κάνει τη ζωή των συνδρομητών του PC Game Pass λίγο ευκολότερη, η Microsoft μόλις πρόσθεσε ένα νέο χαρακτηριστικό στην Xbox εφαρμογή των Windows. Συγκεκριμένα, πριν κατεβάσετε ένα νέο παιχνίδι από το Xbox Game Pass πλέον θα υπάρχει μια ευδιάκριτη ένδειξη που θα σας ενημερώνει για την απόδοσή του, για να έχετε μια εικόνα αν το σύστημά σας μπορεί να ανταπεξέλθει ή όχι, πριν αρχίσετε το κατέβασμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Xbox app πάντα έδειχνε τις αναλυτικές απαιτήσεις συστήματος, ωστόσο αυτό η λειτουργία είναι διαφορετική. Συγκεκριμένα, η εφαρμογή συγκρίνει τον υπολογιστή σας με άλλους παρόμοιους από συνδρομητές του Game Pass και ανάλογα με το πως τρέχει το παιχνίδι σε αυτούς, κάνει μια πρόβλεψη και για τη δική σας εμπειρία.

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως μιας και μιλάμε για μια λειτουργία που μόλις ξεκίνησε και που σε μεγάλο βαθμό βασίζεται στην κοινότητα, για αρχή δε θα υπάρχει σε όλα τα παιχνίδια η ένδειξη. Αντιθέτως, θα εμφανίζεται μόλις η Microsoft έχει συλλέξει αρκετά δεδομένα για να είναι σε θέση να κάνει μια αξιόπιστη πρόβλεψη.

Πρακτικά, το PC Game Pass έχει πλέον το δικό του «Can You Run It». Προφανώς οι PC enthusiasts γνωρίζουν εκ των προτέρων αν το παιχνίδι που πάνε να κατεβάσουν είναι συμβατό, αλλά σίγουρα η πληροφορία δε βλάπτει, ειδικά για πιο casual χρήστες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από την ένδειξη για την απόδοση, το Xbox app υποδέχθηκε και διάφορες ακόμη βελτιώσεις με τη νέα του ενημέρωση. Μεταξύ άλλων η πλοήγηση έγινε πιο εύκολη, με όλες τις επιλογές να υπάρχουν πλέον στο πλαϊνό μενού, ενώ και η αναζήτηση έγινε πιο αποτελεσματική, ειδικότερα για παιχνίδια της EA και της Ubisoft.