Η Xbox εφαρμογή για τηλεοράσεις και gaming χωρίς κονσόλα έρχεται αυτό το μήνα

Αλλά η Ελλάδα μένει εκτός
09 Ιουνίου 2022 15:00
Η Xbox εφαρμογή για τηλεοράσεις και gaming χωρίς κονσόλα έρχεται αυτό το μήνα

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα, η ομάδα των Unboxholics είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει μια κεκλισμένων των θυρών παρουσίαση της Microsoft σχετικά με το μέλλον της Xbox πλατφόρμας, εν όψει του μεγάλου Xbox & Bethesda Games Showcase 2022.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρία έκανε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, όπως είχε ξεκαθαρίσει από πέρυσι τον Ιούνιο πως σκοπεύει να κάνει, το Xbox γίνεται εφαρμογή για τηλεοράσεις, επιτρέποντας στους ενδιαφερομένους να παίζουν στο σαλόνι τους χωρίς να έχουν κονσόλα. Πρόκειται για μια υλοποίηση που θυμίζει το Google Stadia, αλλά χωρίς να χρειάζεται κανένα επιπρόσθετο hardware, πέρα από ένα Bluetooth controller.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η αρχή θα γίνει με τις Samsung Smart TVs του 2022, οι κάτοχοι των οποίων θα βρουν το Xbox app εντός του Samsung Gaming Hub. Από εκεί αρκεί να συνδεθούν με τον Microsoft λογαριασμό τους και να απολαύσουν εντελώς δωρεάν το Fortnite ή αν έχουν συνδρομή τα πάνω από 100 cloud συμβατά παιχνίδια του καταλόγου του Xbox Game Pass Ultimate, όπως για παράδειγμα τα A Plague Tale: Innocence, Hades και Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction.

Όσον αφορά τα χειριστήρια που υποστηρίζονται, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε Xbox Wireless Controller με Bluetooth, τα Xbox Adaptive Controller και Elite Series 2 Controller ή ακόμη και το DualSense του PS5. Η μοναδική προϋπόθεση είναι να υποστηρίζεται ασύρματη μεταφορά δεδομένων μέσω Bluetooth.

Σε αυτό το σημείο ωστόσο χρειάζονται μερικές διευκρινήσεις. Δυστυχώς, οι gamers στην Ελλάδα δε θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία, ακόμη και αν έχουν τελευταίας γενιάς Samsung τηλεόραση και γρήγορο internet. Η Xbox εφαρμογή για τηλεοράσεις είναι μια επέκταση του Xbox Cloud Gaming, το οποίο υπάρχει ήδη στα smartphones και tablets και δεν υποστηρίζεται στη χώρα μας. Βέβαια, φαίνεται να υπάρχει φως στο τούνελ, μιας και η Microsoft ανακοίνωσε πως το Xbox Cloud Gaming θα επεκταθεί από σήμερα στην Αργεντινή και τη Νέα Ζηλανδία, ξεκαθαρίζοντας πως θέλει να φέρει την streaming υπηρεσία σε ακόμη περισσότερες χώρες στο μέλλον.

Η δεύτερη διευκρίνηση έχει να κάνει με τις συμβατές τηλεοράσεις. Για την ώρα, το Xbox app θα γίνει διαθέσιμο στις 30 Ιουνίου μόνο για τα Samsung Smart TV μοντέλα του 2022. Η Microsoft επισήμανε όμως είναι στα σχέδιά της να υποστηρίξει περισσότερες τηλεοράσεις διαφορετικών κατασκευαστών μελλοντικά.