Modder κατάφερε να βάλει ray tracing σε πολλαπλά παιχνίδια του Nintendo 64

Καθώς και άλλα προηγμένα οπτικά εφέ
06 Ιουνίου 2022 16:04
Modder κατάφερε να βάλει ray tracing σε πολλαπλά παιχνίδια του Nintendo 64

Ο γνωστός στην κοινότητα modder DaríoSamo μόλις παρουσίασε ένα εντυπωσιακό project του, το οποίο βασίζεται στο ray tracing mod του Super Mario 64, φέρνοντας την ίδια τεχνολογία στους emulators του Nintendo 64 γενικότερα ως ένα απλό plug-in.

Τι σημαίνει αυτό; Με το νέο γενικό plug-in που ετοίμασε ο modder, πάρα πολλά από τα retro παιχνίδια του Nintendo 64 θα μπορούν να αναβαθμιστούν με ray-tracing, χωρίς να χρειάζεται καμία ειδική αλλαγή για το κάθε παιχνίδι συγκεκριμένα. Μάλιστα, το project του δεν απαιτεί ούτε RTX κάρτα γραφικών και μπορεί να αξιοποιηθεί από ένα μεγάλο εύρος hardware, δηλαδή ακόμη και από παλιότερα GPU μοντέλα, όπως για παράδειγμα η GTX 1080.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι πως τα εργαλεία του Dario μπορούν να προσθέσουν στα παιχνίδια και πολλές άλλες τεχνικής φύσεως βελτιώσεις, με προηγμένα οπτικά εφέ όπως το per object motion blur, να ξεκλειδώσουν widescreen αναλύσεις, να προσθέσουν DLSS ή ακόμη και να ξεκλειδώσουν το framerate για πάνω από 60FPS.

Για την ώρα η τελική έκδοση του plug-in χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά και έτσι απέχει μερικούς μήνες. Συγχρόνως, ο Darío προειδοποιεί πως ενδέχεται να υπάρχουν μη συμβατά παιχνίδια από την πλούσια βιβλιοθήκη της κονσόλα και για το λόγο αυτό σχεδιάζει να δημιουργήσει μια σχετική whitelist. Όπως και να 'χει όμως, παρά τους όποιους περιορισμούς, η δουλειά του παραμένει άκρως εντυπωσιακή.

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τα πειράματά του στα Ocarina of Time, Paper Mario, Kirby 64, Mystical Ninja Goemon, Snowboard Kids και Rocket: Robot on Wheels μέσα από το βίντεο που ακολουθεί.