Σχεδόν 10 χρόνια μετά τα λατρεμένα Monument Valley έρχονται στο PC

Οι mobile τίτλοι κάνουν τη μετάβαση
01 Ιουνίου 2022 20:33
Σχεδόν 10 χρόνια μετά τα λατρεμένα Monument Valley έρχονται στο PC

Έπειτα από σχεδόν μια δεκαετία, οι PC gamers που δεν είχαν απολαύσει ποτέ τα εξαιρετικά Monument Valley παιχνίδια στις mobile συσκευές τους θα έχουν επιτέλους τη δυνατότητα να το κάνουν αυτόν το μήνα. Συγκεκριμένα, τα puzzle παιχνίδια που έχουν λατρέψει οι παίκτες στα Android και iPhone αναμένεται να καταφθάσουν στο Steam στις 12 Ιουλίου.

Τόσο το Monument Valley όσο και Monument Valley 2 θα περιλαμβάνουν όλα τα DLC πακέτα που έχουν γίνει διαθέσιμα, δηλαδή τα Forgotten Shores και Ida’s Dream για το πρώτο παιχνίδι και το The Lost Forest για το δεύτερο. Η τιμή του κάθε παιχνιδιού θα ανέρχεται σε $7.99, ενώ όσοι προβούν σε αγορά του πακέτου Monument Valley Panoramic Collection θα έχουν 15% έκπτωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα ανάπτυξης Ustwo, χρειάστηκε να κάνει μερικές σημαντικές αλλαγές για να μπορούν τα παιχνίδια να φιλοξενηθούν στις πιο wide οθόνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών που φυσικά δεν προσφέρουν αφή, αλλά χειρισμό με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Για παράδειγμα, οι δημιουργοί ήθελαν να καταστήσουν σαφές στους παίκτες ότι οι ενέργειές τους «μπορούν να αποκαλύψουν διαφορετικά επίπεδα αλληλεπίδρασης» στον κόσμο του Monument Valley και έτσι αποφάσισαν να φωτίζουν διάφορα σημεία που μπορούν να χειριστούν οι παίκτες, όταν περνά από πάνω τους το ποντίκι.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τόσο το trailer που συνόδευσε την ανακοίνωση, όσο και ένα behind the scenes βίντεο, στο οποίο η ομάδα ανάπτυξης μιλά αναλυτικά για τις αλλαγές που χρειάστηκαν για τη μεταφορά.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί πως υπό ανάπτυξη βρίσκεται και το Monument Valley 3, το οποίο είχε αποκαλυφθεί για πρώτη φορά το 2019 μέσα από μια ανοιχτή αγγελία για θέση εργασίας στην ομάδα ανάπτυξης.