Το PlayStation θα κυκλοφορήσει δύο παιχνίδια-υπηρεσίες μέχρι το Μάρτιο του 2023

Ανοίγει τα χαρτιά της η εταιρία
26 Μαΐου 2022 22:22
Το PlayStation θα κυκλοφορήσει δύο παιχνίδια-υπηρεσίες μέχρι το Μάρτιο του 2023

Η Sony Interactive Entertainment πραγματοποίησε μια επιχειρηματική ενημέρωση, στην οποία ο πρόεδρός της Jim Ryan αποκάλυψε στους επενδυτές και στους αναλυτές αρκετές πληροφορίες για τα μελλοντικά της σχέδια. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, μάθαμε πως το PlayStation σκοπεύει να κυκλοφορήσει δύο παιχνίδια-υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του τρέχοντος οικονομικού έτους, το οποίο θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2023.

Αυτή τη στιγμή η εταιρία θεωρεί ως live-service παιχνίδι το MLB The Show 22, το οποίο μέσα από το Diamond Dynasty mode του επιτρέπει στους παίκτες να αγοράσουν πακέτα με τυχαίες κάρτες για να χτίσουν την ομάδα των ονείρων τους, περίπου όπως συμβαίνει και στο FIFA Ultimate Team.

Τα ποια θα είναι αυτά τα δύο παιχνίδι δεν το ξέρουμε, αλλά από την λίστα πρέπει ήδη να αφαιρεθεί το Destiny της Bungie. Συγκεκριμένα, ένας αναλυτής ρώτησε τον Ryan αν σε αυτά τα live-service παιχνίδια που θα καταφθάσουν μέχρι τον Μάρτιο του 2023 προσμετράται και κάποια Destiny κυκλοφορία από την Bungie που η Sony πρόκειται να αγοράσει προσεχώς. Έτσι, λοιπόν, το υψηλόβαθμο στέλεχος του PlayStation ξεκαθάρισε:

Το Destiny δεν περιλαμβάνεται στα τρία παιχνίδια που έχουν προγραμματιστεί για το οικονομικό έτος 2022. Οι άλλοι δύο τίτλοι δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο Ryan τόνισε πως η Sony θεωρεί τα παιχνίδια-υπηρεσίες αυτά που δεν έχουν τέλος, αποκαλύπτοντας πως θα κυκλοφορήσει 12 τέτοιος τίτλους μέχρι το οικονομικό έτος 2025. Το PlayStation έχει προγραμματίσει τρία παιχνίδια-υπηρεσίες για το οικονομικό έτος 2023, τέσσερα για το 2024 και άλλα δύο για το 2025.

Όπως φαίνεται και από τις διαφάνειες της Sony, το PlayStation στοχεύει πλέον σε ένα πορτοφόλιο παιχνιδιών με περισσότερη ποικιλία, χωρίζοντας μάλιστα τις κυκλοφορίες του σε δύο βασικές κατηγορίες, στα Single-Player παιχνίδια και στα Live Service παιχνίδια. Για την ώρα οι κυκλοφορίες του στη δεύτερη κατηγορία είναι λιγοστές, αλλά όπως δείχνει το γράφημα που ακολουθεί, πρόκειται να αυξηθούν σημαντικά μέσα στα επόμενα χρόνια.