Έρχεται νέο μοντέλο PS5 – Ανακαλύφθηκε η έκδοση CFI-1200

Και αυτές είναι οι αλλαγές της
12 Μαΐου 2022 18:47
Έρχεται νέο μοντέλο PS5 – Ανακαλύφθηκε η έκδοση CFI-1200

Όπως φαίνεται, θέλοντας να βελτιστοποιήσει τις γραμμές παραγωγές της, η Sony ετοιμάζεται να φέρει στην αγορά μια ολοκαίνουργια έκδοση του PS5. Συγκεκριμένα, η εταιρία έλαβε πιστοποίηση σχεδιασμού κατασκευής για το νέο CFI-1200 μοντέλο.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η νέα αυτή έκδοση του PS5 φαίνεται πως αλλάζει κάτι στο hardware ασύρματης επικοινωνίας της κονσόλας, ίσως με κάποιο νέο Wi-Fi/Bluetooth δέκτη. Ο τρόπος που μάθαμε για το νέο μοντέλο είναι μέσα από την πιστοποίηση που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και Επικοινωνιών της Ιαπωνίας, το οποίο διασφαλίζει ότι ο εξοπλισμός ραδιοφώνου και ασύρματης επικοινωνίας των διαφόρων συσκευών συμμορφώνεται με ορισμένα τεχνικά πρότυπα.

Για την ώρα δεν ξέρουμε αν πέρα από το wireless hardware θα αλλάζει και κάτι άλλο με το CFI-1200 μοντέλο. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε πως τον τελευταίο καιρό ακούγονται αρκετές φήμες πως η Sony έχει στα σκαριά έναν σημαντικό ανασχεδιασμό του PS5 με νέο επεξεργαστή των 6nm που θα είναι ευκολότερο να κατασκευαστεί, βοηθώντας την πολύ δύσκολη κατάσταση με το περιορισμένο στοκ.

Αν αναλογιστούμε πως η Sony πρόσφατα έκανε μερικές μεγάλες προβλέψεις για τις πωλήσεις της κονσόλας, ενδέχεται έτσι να σκοπεύει να τις κάνει πραγματικότητα, με ένα νέο μοντέλο που θα παρασκευάζεται ευκολότερα. Για την ιστορία, η Sony προβλέπει πως θα πουλήσει περισσότερες κονσόλες από ποτέ άλλοτε μέσα στον επόμενο χρόνο, θέτοντας ως στόχο για το διάστημα που ξεκινά από τον Απρίλιο του 2022 και ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2023 τις 18 εκατομμύρια κονσόλες. Για την ιστορία, τον πρώτο του χρόνο το PS5 πούλησε 7.8 εκατομμύρια και το δεύτερο 11.5 εκατομμύρια.

Τέλος, να σας υπενθυμίσουμε πως αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Sony κυκλοφορεί κάποια φρεσκαρισμένη έκδοση του PS5. Πέρυσι το καλοκαίρι είχε έρθει στην αγορά το πρώτο νέο μοντέλο (με κωδική ονομασία CFI-110XX), το οποίο ερχόταν με διαφορετική βίδα για τη βάση στήριξης και ένα αρκετά αλλαγμένο σύστημα ψύξης, κάτι που είχε προκαλέσει αρχικά αρκετή σύγχυση, μέχρι και στιγμιαίο πανικό έπειτα από το viral βίντεο ενός YouTuber. Περισσότερα σχετικό με το όλο θέμα που είχε προκύψει τότε μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.