Το PS3 μόλις έλαβε ενημέρωση λογισμικού που αφαιρεί ένα χαρακτηριστικό

Ενώ το ίδιο ισχύει και για το PS Vita
10 Μαΐου 2022 23:22
Το PS3 μόλις έλαβε ενημέρωση λογισμικού που αφαιρεί ένα χαρακτηριστικό

Η Sony μόλις κυκλοφόρησε μια νέα ενημέρωση λογισμικού για τις παλιότερες κονσόλες της, το PlayStation 3 και το PlayStation Vita, αφαιρώντας μια σημαντική λειτουργία.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η ενημέρωση λογισμικού με κωδικό έκδοσης 4.89 μόλις κυκλοφόρησε για το PlayStation 3, ενώ στο PS Vita έφτασε ενημέρωση με κωδικό 3.74. Το σημαντικό χαρακτηριστικό που χάνουν οι χρήστες και των δύο κονσολών είναι η δυνατότητα δημιουργία νέων λογαριασμών στο PlayStation Network. Πλέον οι χρήστες που θέλουν να παίξουν σε κάποιο PS3 ή PS Vita και δεν έχουν ήδη λογαριασμό, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν το smartphone τους ή τον υπολογιστή τους για να δημιουργήσουν έναν. Συγχρόνως, από τις κονσόλες αφαιρέθηκαν και διάφορες ρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση των λογαριασμών.

Όλα αυτά γίνονται φυσικά για την ασφάλεια του οικοσυστήματος γενικότερα, με τη Sony πλέον να απαιτεί two-factor authentication για τη σύνδεση και στις δύο κονσόλες.

Για την ιστορία, πέρυσι το Μάρτιο η Sony είχε ανακοινώσει πως σκοπεύει να κλείσει μια και καλή τα ψηφιακά καταστήματα των PS3, PSP και PS Vita, μια απόφαση που αναίρεσε τελικά μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα, έπειτα από την κατακραυγή της κοινότητας.

Παρόλα αυτά, η εταιρία έκανε αρκετά δυσκολότερες τις νέες αγορές περιεχόμενου, αφού τον Οκτώβριο του περασμένου έτους αφαίρεσε τη δυνατότητα χρήσης πιστωτικών καρτών ή PayPal λογαριασμών στις προαναφερθέντες πλατφόρμες.

Τώρα, ένα ακόμη χαρακτηριστικό αφαιρείται από τις κονσόλες, δείχνοντας πως και το κλείσιμο του PlayStation Store στο μέλλον μάλλον είναι αναπόφευκτο.