ΕΠΙΣΗΜΟ: Τέλος για τα ψηφιακά καταστήματα των PS3, PSP και PS Vita

Η Sony ξεκαθαρίζει τι θα συμβεί
29 Μαρτίου 2021 21:25
ΕΠΙΣΗΜΟ: Τέλος για τα ψηφιακά καταστήματα των PS3, PSP και PS Vita

Οι φήμες που σας είχαμε μεταφέρει ήταν έγκυρες. Η Sony επιβεβαίωσε και επίσημα πλέον πως σκοπεύει να κλείσει τα ψηφιακά καταστήματα των PlayStation 3, PlayStation Portable και PlayStation Vita κονσολών στο άμεσο μέλλον.

Αναλυτικότερα, το PlayStation Store θα σταματήσει την λειτουργία του στα PS3 και PS Vita στις 27 Αυγούστου του 2021, ενώ το τέλος για το ηλεκτρονικό κατάστημα του PSP θα έρθει στις 2 Ιουλίου.

Αυτό σημαίνει πως πλέον δε θα μπορείτε να αγοράσετε νέο ψηφιακό περιεχόμενο, όπως παιχνίδια και ταινίες, ούτε θα μπορείτε να κάνετε νέες in-games αγορές, στις εν λόγω πλατφόρμες. Παράλληλα, δε θα μπορείτε να εξαργυρώσετε PSN wallet vouchers που τυχόν έχετε στην κατοχή σας και δεν έχετε χρησιμοποιήσει. Τυχόν υπόλοιπό που έχετε στον PSN λογαριασμό σας θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις PS4 και PS5 κονσόλες.

Ευτυχώς το ψηφιακό περιεχόμενο που έχετε ήδη αγοράσει θα είναι προσβάσιμο και διαθέσιμο για re-download. Το ίδιο ισχύει και για τα παιχνίδια που αποκτήσατε στο PS3 μέσα από το PlayStation Plus.

Ακολουθεί αναλυτικά η δημοσίευση της Sony:


Κλείνουμε το PlayStation™Store στις κονσόλες PlayStation®3 στις 2 Ιουλίου 2021 και στις συσκευές PlayStation®Vita στις 27 Αυγούστου 2021. Επιπλέον, οι υπόλοιπες λειτουργίες αγοράς για το PSP™ (PlayStation®Portable) θα αποσυρθούν επίσης στις 2 Ιουλίου 2021.

Ποιες λειτουργίες μπορώ να χρησιμοποιήσω μετά το κλείσιμο του PlayStation™Store και των λειτουργιών αγοράς σε συσκευές PS3, PS Vita και PSP;

Λειτουργίες στις οποίες θα εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση:

  • Θα μπορείτε ακόμα να κατεβάσετε ξανά και να παίξετε τίτλους παιχνιδιών που έχετε αγοράσει προηγουμένως.
  •  
  • Θα μπορείτε ακόμα να έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο βίντεο/πολυμέσων που έχετε αγοράσει προηγουμένως.
  •  
  • Θα μπορείτε ακόμα να εξαργυρώσετε κουπόνια παιχνιδιού και PlayStation®Plus.
  •  
  • Θα μπορείτε ακόμα να κατεβάσετε ξανά και να παίξετε τίτλους παιχνιδιών που έχουν διεκδικηθεί μέσω του PlayStation®Plus, εφόσον παραμένετε μέλος της υπηρεσίας.

Λειτουργίες στις οποίες θα χάσετε την πρόσβαση:

  • Δεν θα μπορείτε πλέον να αγοράσετε ψηφιακό περιεχόμενο PS3, PS Vita και PSP, συμπεριλαμβανομένων παιχνιδιών και περιεχομένου βίντεο.
  •  
  • Δεν θα μπορείτε πλέον να κάνετε αγορές εντός του παιχνιδιού για τα PS3, PS Vita και PSP.
  •  
  • Δεν θα μπορείτε πλέον να εξαργυρώνετε κουπόνια χρημάτων από το πορτοφόλι PSN (π.χ. δωροκάρτες) σε συσκευές PS3, PS Vita, PSP μόλις κλείσουν το PlayStation™Store και οι λειτουργίες αγοράς για αυτές τις συσκευές. Τα χρήματα του πορτοφολιού PSN σας θα παραμείνουν στο λογαριασμό PSN σας, αλλά θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα χρήματα του πορτοφολιού σας μόνο για την αγορά προϊόντων PS4 και PS5 στο PlayStation™Store στο web, στο PlayStation®App ή στις κονσόλες PS4 και PS5.

Πώς μπορώ να αποκτήσω πρόσβαση στα παιχνίδια που μου ανήκουν;

Μπορείτε να κατεβάσετε το περιεχόμενο που σας ανήκει στη συσκευή PS3, PS Vita ή PSP από τη λίστα Λήψεων στην αντίστοιχη συσκευή.

Είμαι ενεργός μόνο σε συσκευές PS3, PS Vita ή PSP και αυτήν τη στιγμή δεν διαθέτω PS4 ή PS5. Τι θα συμβεί με τα χρήματα που απομένουν στο πορτοφόλι PSN μου μετά το κλείσιμο του PlayStation™Store για αυτές τις συσκευές;

Τα χρήματα του πορτοφολιού PSN σας θα παραμείνουν στο λογαριασμό PSN σας, αλλά θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα χρήματα του πορτοφολιού σας μόνο για την αγορά προϊόντων PS4 και PS5 στο PlayStation™Store στο web, στο PlayStation®App ή στις κονσόλες PS4 και PS5. Αν είστε ενεργοί μόνο σε μια συσκευή PS3, PS Vita ή PSP, δεν χρησιμοποιείτε κονσόλα PS4 ή PS5 και δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε κάποια, μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων για τα χρήματα που έχετε αφήσει στο πορτοφόλι σας. Αν σκοπεύετε να προσθέσετε χρήματα στο πορτοφόλι σας πριν από το κλείσιμο του καταστήματος, συνιστούμε να προσθέσετε μόνο το ελάχιστο ποσό που απαιτείται για την αγορά του επιθυμητού περιεχομένου. Θα ενημερώνουμε αυτήν τη σελίδα με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς να ζητήσετε μια τέτοια επιστροφή χρημάτων.

Θα μπορώ ακόμα να αγοράσω περιεχόμενο cross-buy μετά το κλείσιμο του PlayStation™Store και των λειτουργιών αγοράς στο PS3, το PS Vita και το PSP;

Ναι, θα μπορείτε ακόμα να αγοράσετε περιεχόμενο cross-buy μέσω του PlayStation™Store στο web, στο PlayStation®App ή στις κονσόλες PS4 και PS5 και να έχετε πρόσβαση τόσο στην έκδοση PS4 όσο και στις εκδόσεις PS3/PS Vita/PSP.

Θα επηρεάσει το κλείσιμο του PlayStation™Store και των λειτουργιών αγοράς στις συσκευές PS3, PS Vita και PSP τη συνδρομή μου στο PlayStation®Plus ή στο PlayStation™Now;

Όχι, αυτό δεν θα επηρεάσει την υπάρχουσα συνδρομή PlayStation®Plus ή τη συνδρομή PlayStation™Now των χρηστών.

Θα επηρεάσει το κλείσιμο του PlayStation™Store και των λειτουργιών αγοράς στις συσκευές PS3, PS Vita και PSP τους τίτλους που έχω διεκδικήσει μέσω της συνδρομής μου PlayStation®Plus;

Όχι, θα μπορείτε ακόμα να κατεβάσετε ξανά και να παίξετε τίτλους παιχνιδιών που έχουν διεκδικηθεί μέσω του PlayStation®Plus, εφόσον παραμένετε μέλος της υπηρεσίας.

Θα μπορώ ακόμα να εξαργυρώσω κουπόνια σε συσκευές PS3, PS Vita και PSP μετά το κλείσιμο του PlayStation™Store και των λειτουργιών αγοράς;

Θα μπορείτε ακόμα να εξαργυρώνετε κουπόνια παιχνιδιών και PlayStation®Plus σε συσκευές PS3, PS Vita, και PSP μόλις κλείσουν το PlayStation™Store και οι λειτουργίες αγοράς για αυτές τις συσκευές. Δεν θα μπορείτε πλέον να εξαργυρώνετε κουπόνια χρημάτων από το πορτοφόλι PSN (π.χ. δωροκάρτες) σε συσκευές PS3, PS Vita, PSP μόλις κλείσουν το PlayStation™Store και οι λειτουργίες αγοράς για αυτές τις συσκευές. Τα χρήματα του πορτοφολιού PSN σας θα παραμείνουν στο λογαριασμό PSN σας, αλλά θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα χρήματα του πορτοφολιού σας μόνο για την αγορά προϊόντων PS4 και PS5 στο PlayStation™Store στο web, στο PlayStation®App ή στις κονσόλες PS4 και PS5.

Θα μπορώ ακόμα να κατεβάσω περιεχόμενο βίντεο που μου ανήκει μετά το κλείσιμο του PlayStation™Store και των λειτουργιών αγοράς σε συσκευές PS3, PS Vita και PSP;

Ναι, θα μπορείτε ακόμα να κάνετε λήψη και μετάδοση ροής περιεχομένου βίντεο που σας ανήκει μετά το κλείσιμο του PlayStation™Store και των λειτουργιών αγοράς σε συσκευές PS3, PS Vita και PSP. Μπορείτε να μεταδώσετε ροή περιεχομένου βίντεο που σας ανήκει στο PS3, το PS4 ή το PS5 μέσω της εφαρμογής Τα βίντεό μου ή σε κινητές συσκευές μέσω της εφαρμογής PlayStation™Video.