ΦΗΜΗ: Στο σφυρί τα gaming στούντιο της Warner Bros – Xbox, Sony και EA ενδιαφέρονται

Προ των πυλών άλλη μια τεράστια εξαγορά;
01 Μαΐου 2022 10:02
ΦΗΜΗ: Στο σφυρί τα gaming στούντιο της Warner Bros – Xbox, Sony και EA ενδιαφέρονται

Τον Ιούλιο του 2020 σας είχαμε ενημερώσει πως η Microsoft και άλλες εταιρίες του gaming χώρου είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της Warner Bros. Games, αφού η AT&T ήθελε να την πουλήσει. Εν τέλει, η Warner Bros. συγχωνεύτηκε με το Discovery, διατηρώντας το gaming τμήμα της, το οποίο απαρτίζεται από ομάδες όπως η Rocksteady των Batman, η NetherRealm των Mortal Kombat, η Monolith των Middle Earth και η TT Games των LEGO, με την Playdemic να είναι το μόνο στούντιο που αποσχίστηκε, αφού εξαγοράστηκε από την EA για $1.4 δις.

Τώρα, η φημολογία έρχεται για άλλη μια φορά να φουντώσει, αφού ο Imran Khan του Fanbyte και πρώην αρχισυντάκτης του Game Informer αποκάλυψε πως παρασκηνιακά έχει ακούσει πως η Warner Bros. Discovery ψάχνει ενδιαφερόμενους αγοραστές για τα gaming στούντιό της και τα πασίγνωστα licensed IPs της (π.χ. Batman, Harry Potter, Superman κ.α.). Μάλιστα, ο Khan τόνισε ότι μεγάλες εταιρίες της βιομηχανίας, όπως η EA, η Take-Two, η Tencent, η Netease και η PUBG Corp. έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Φυσικά, στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται και η Microsoft και Sony, οι οποίες μέσα από τα Xbox και PlayStation τμήματά τους έχουν πραγματοποιήσει τεράστια σερί εξαγορών τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως μετά τη δημοσίευση του Khan και άλλοι δημοσιογράφοι της βιομηχανίας, όπως ο Jeff Gerstmann του Giant Bomb έσπευσαν να αποκαλύψουν πως έχουν ακούσει αντίστοιχες πληροφορίες.

Τα σχετικά tweets ακολουθούν παρακάτω:

Όπως φαίνεται, λοιπόν, ίσως μια ακόμη τεράστια gaming εξαγορά να βρίσκεται προ των πυλών και ιστορικές ομάδες όπως η NetherRealm να αποκτήσουν νέα στέγη. Βέβαια, όλα αυτά παραμένουν για την ώρα απλά φήμες και πρέπει να σημειωθεί πως και η αντίστοιχη προσπάθεια το 2020 να πουληθεί το gaming τμήμα της Warner Bros. δεν είχε αποδώσει καρπούς, οπότε μένει να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη του εγχειρήματος αυτή τη φορά.