Η EA εξαγόρασε την Playdemic από την Warner Bros. Games για $1.4 δισεκατομμύρια

Αλλάζει στέγη το στούντιο
23 Ιουνίου 2021 16:29
Η EA εξαγόρασε την Playdemic από την Warner Bros. Games για $1.4 δισεκατομμύρια

Τους τελευταίους μήνες έχουν ακουστεί πολλά για τις ομάδες της Warner Bros. Games, αφού η μητρική εταιρία AT&T ήθελε να πουλήσει ολόκληρο το gaming τμήμα της, πριν ανακοινωθεί εν τέλει η συγχώνευση της Warner Media με το Discovery.

Στο πλαίσιο των τεράστιων αυτών παρασκηνιακών αλλαγών βλέπουμε τώρα την πώληση ενός στούντιο της Warner Bros. Games. Συγκεκριμένα, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, η Electronic Arts ανακοίνωσε την εξαγορά της Playdemic έναντι 1.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η συναλλαγή μάλιστα θα γίνει με μετρητά.

Για την ιστορία, η Playdemic είναι μια ομάδα που καταπιάνεται κυρίως με mobile παιχνίδια και μεταξύ άλλων ευθύνεται για τη δημιουργία του εξαιρετικά επιτυχημένου Golf Clash.

Με αφορμή τη σημαντική αυτή ανακοίνωση, ο CEO της Electronic Arts, Andrew Wilson, δήλωσε:

Η Playdemic είναι μια ομάδα αληθινών καινοτόμων και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ενταχθεί στην οικογένεια της Electronic Arts. Εκτός από την επιτυχία του Golf Clash, τα ταλέντα, η τεχνολογία και η τεχνογνωσία της Playdemic θα είναι ένας ισχυρός συνδυασμός με τις ομάδες και τα IP μας εδώ στην Electronic Arts. Αυτό είναι το επόμενο βήμα για τη στρατηγική μας να επεκτείνουμε τον κατάλογο των αθλητικών παιχνιδιών μας και να επιταχύνουμε την ανάπτυξή μας στη mobile αγορά, για να προσεγγίσουμε περισσότερους παίκτες σε όλο τον κόσμο, με περισσότερα σπουδαία παιχνίδια και περιεχόμενο.

Παρ' όλα αυτά, δεν είναι ξεκάθαρο αν ο Ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει και αν πρόκειται να δούμε περισσότερα στούντιο της Warner Bros. Games να αλλάζουν στέγη κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου. Συγκεκριμένα, το δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε σημειώνει πως οι υπόλοιπες ομάδες της Warner θα είναι μέρος της νέας εταιρίας που θα δημιουργηθεί από την συγχώνευση των WarnerMedia-Discovery.