Ολοκληρώθηκε η κολοσσιαία συγχώνευση των Warner Bros. και Discovery

Προσεχώς θα συγχωνευτούν και οι streaming υπηρεσίες τους
09 Απριλίου 2022 10:31
Ολοκληρώθηκε η κολοσσιαία συγχώνευση των Warner Bros. και Discovery

Η συγχώνευση του Discovery με τη WarnerMedia πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, δημιουργώντας έναν νέο γίγαντα στον χώρο της ψυχαγωγίας και των streaming υπηρεσιών. Συγκεκριμένα, η νέα εταιρία που ιδρύθηκε θα ονομάζεται Warner Bros. Discovery με CEO τον David Zaslav, ο οποίος απευθυνόμενους στους υπαλλήλους δήλωσε:

Είμαι βέβαιος ότι η συλλογική μας ενέργεια και η γνήσια αγάπη μας για αυτές τις επιχειρήσεις και τα brands θα χτίσουν την πιο δυναμική εταιρεία μέσων και ψυχαγωγίας στον κόσμο.

Μάλιστα, ο Zaslav επιβεβαίωσε πως μελλοντικά οι δύο βασικές streaming υπηρεσίες των δύο εταιριών, τα HBO Max και Discovery+ θα ενωθούν για να δημιουργήσουν μια νέα ανταγωνιστική πρόταση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγχώνευση είχε προταθεί για πρώτη φορά τον Μάιο και φέρνει κάτω από την ίδια στέγη brands του Discovery όπως τα Animal Planet, TLC και HGTV, καθώς και τα HBO, CNN, TNT, Turner Sports και άλλα assets της Warner, όπως το θρυλικό Warner Bros. κινηματογραφικό στούντιο. Στόχος είναι η κοινή συνδρομητική υπηρεσία να ανταγωνιστεί τα Netflix και Disney+ που έχουν καταφέρει να κυριαρχήσουν μέχρι τώρα.

Για την ιστορία, η πώληση της WarnerMedia γέμισε τα ταμεία της AT&T με $43 δισεκατομμύρια δολάρια και είναι από τις μεγαλύτερες εξαγορές που έχουμε δει στον χώρο της ψυχαγωγίας τελευταία. Συγκεκριμένα, στη μάχη για το θρόνο ή έστω για ένα κομμάτι της πίτας των κερδοφόρων streaming υπηρεσιών, η Amazon εξαγόρασε πρόσφατα την MGM των James Bond για $8.45 δισεκατομμύρια, ενώ πριν μερικά χρόνια η Disney είχε αποκτήσει την 21st Century Fox για το αστρονομικό ποσό των $71.3 δισεκατομμυρίων.

Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την συγχώνευση των Warner Bros. και Discovery πατώντας εδώ μπορείτε να βρείτε την επίσημη ανακοίνωση.

Tags: