Πρόβλεψη αναλυτή: Το PlayStation VR2 μάλλον θα καθυστερήσει για το 2023  

Παρόλο που δε γνωρίζουμε ακόμη κάτι επίσημο

Πρόβλεψη αναλυτή: Το PlayStation VR2 μάλλον θα καθυστερήσει για το 2023

Σύμφωνα με τον αναλυτή Ross Young, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της εταιρίας Display Supply Chain Consultants, το PlayStation VR2 δε θα κυκλοφορήσει φέτος, αλλά αντιθέτως θα καταφθάσει το 2023, ως αποτέλεσμα - όπως αναφέρει- μιας «καθυστέρησης».

Αναλυτικότερα, στο ρεπορτάζ που ανάρτησε στην ιστοσελίδα τη εταιρίας, ο αναλυτής τονίζει:

Οι AMOLED θα επιστρέψουν, χάρη στην κυκλοφορία του PlayStation VR2 της Sony.

Αναμένουμε πως αυτά τα AMOLED panels θα έχουν πυκνότητα pixel που θα ξεπερνά κατά πολύ τα 800PPI, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για AMOLED μαζικής παραγωγής.

Ο Young συνέχισε να επαινεί την ποιότητα των οθονών που θα περιλαμβάνονται στο headset της Sony, προσθέτοντας:

Χάρη στις οθόνες υψηλής αντίθεσης και στην έλλειψη ορατού screen door effect, το PSVR2 είναι πιθανό να γίνει επιτυχία μεταξύ των gaming.

Μάλιστα, στο σχετικό tweet που έκανε για να προωθήσει το ρεπορτάζ του, αναφέρει πως τόσο η Sony όσο και η Apple καθυστέρησαν τις κυκλοφορίες των VR προϊόντων τους για το 2023.

Για την ιστορία, η Sony είχα ανακοινώσει στις αρχές του έτους τις επίσημες τεχνικές προδιαγραφές του PlayStation VR 2, τις οποίες μπορείτε να δείτε αναλυτικά πατώντας εδώ. Συγχρόνως, η εταιρία είχε αποκαλύψει και το πρώτο VR παιχνίδι του νέου headset, το Horizon Call of the Mountain που αναπτύσσεται από την Guerrilla σε συνεργασία με την Firesprite που εξαγοράστηκε πρόσφατα από το PlayStation.

Παρόλα αυτά, η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του headset παραμένει άγνωστη, με τη Sony να υπόσχεται περισσότερες πληροφορίες στο μέλλον. Το αν, λοιπόν, το PS VR 2 θα έρθει τελικά φέτος ή το 2023, θα το μάθουμε προσεχώς.