To Metro Awakening είναι η VR συνταγή των γνωστών survival FPS τίτλων (BINTEO)

Πάρτε μια πρώτη γεύση από το πιο immersive Metro παιχνίδι
01 Φεβρουαρίου 2024 10:55
To Metro Awakening είναι η VR συνταγή των γνωστών survival FPS τίτλων (BINTEO)

Ανάμεσα στα όσα έδειξε η Sony στο πρώτο State of Play του 2024 ήταν και ένας τίτλος για το PS VR2 που θα μας απασχολήσει και είναι το Metro Awakening. 

Είναι γεγονός, λοιπόν, η VR μετάβαση του γνωστού survival post-apocalyptic τίτλου, η οποία θυμίζει αρκετά το Half-Life Alyx και η οποία ανακοινώθηκε με ένα πρώτο trailer που θα δείτε παρακάτω. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση το Metro Awakening στοχεύει να προσφέρει την πιο έντονη και εμβυθιστική Metro εμπειρία αναμειγνύοντας την ατμόσφαιρα, την εξερεύνηση, το stealth αλλά και τις μάχες, με μια story driven περιπέτεια στον κόσμο του Metro. Φυσικά θα εκμεταλλεύεται κάθε immersive εργαλείο που έχει στη διάθεσή του το PS VR2 και τα Sense χειριστήρια -αν και δε θα είναι αποκλειστικός στην VR πλατφόρμα της Sony. 

Την ανάπτυξη όμως δεν έχει αναλάβει η 4A Games αλλά η Vertigo Games, η οποία στο πρόσφατο παρελθόν έχει χαρίσει το Arizona Sunshine, ένα VR shooter, αλλά και το VR remake του "The 7th Guest". Για τον τίτλο συνεργάζεται με την Deep Silver για την έκδοσή του, ενώ το θετικό είναι ότι ο Dmitry Glukhovsky, δημιουργός του κόσμου και συγγραφέας των "Metro" βιβλίων, συμμετείχε ως σύμβουλος στην ιστορία του Metro Awakening. 

Σύμφωνα με την πλοκή αναλαμβάνετε το ρόλο ενός γιατρού ονόματι Serdar, ο οποίος προσπαθεί να βρει τη γυναίκα του στα γεμάτα μεταλλαγμένα τέρατα τούνελ του μετρό της Μόσχας, σε ένα ταξίδι που θα τον μεταμορφώσει σε ένα "υπερφυσικό ον". 

Το Metro Awakening θα κυκλοφορήσει για PlayStation VR2, PC VR, Meta Quest 2-3 εντός του 2024. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το σχετικό trailer.