Το raytracing καταφθάνει επιτέλους στο Minecraft για τα Xbox Series X|S

Όπως ανακάλυψαν οι preview χρήστες
30 Μαρτίου 2022 20:18
Το raytracing καταφθάνει επιτέλους στο Minecraft για τα Xbox Series X|S

Παρόλο που το Minecraft ήταν ένα από τα πρώτα παιχνίδια που είχε χρησιμοποιήσει η Microsoft για να παρουσιάσει τις ray-tracing δυνατότητες του Xbox Series X πριν την κυκλοφορία της κονσόλας το 2020, ακόμη και σήμερα ο τίτλος της Mojang δεν έχει προσθέσει το χαρακτηριστικό για όλους τους κατόχους των next-gen Xbox κονσολών.

Τελικά, αυτό φαίνεται πως θα αλλάξει σύντομα. Συγκεκριμένα, οι παίκτες παρατήρησαν πως μετά την τελευταία ενημέρωση της Preview έκδοσης στα Xbox Series X|S (η οποία είναι διαθέσιμη μέσα από το Xbox Insider πρόγραμμα), το Minecraft έχει προσθέσει το raytracing ως μια επιλογή που μπορεί να ενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις.

Για την ώρα υπάρχουν αναφορές πως το χαρακτηριστικό που δίχως υπερβολή μεταμορφώνει τον τεχνικό τομέα δεν είναι διαθέσιμο για όλους όσους κατεβάζουν την δοκιμαστική έκδοση, αλλά όπως φαίνεται έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την κυκλοφορία και σύντομα το στούντιο αναμένεται να προβεί και σε κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Για την ιστορία, το ray-tracing έκανε αρχικά το ντεμπούτο του στο Minecraft πριν δύο χρόνια. Τότε, η Microsoft είχε συνεργαστεί με την Nvidia κυκλοφορόντας μια ειδική έκδοση του πασίγνωστου παιχνιδιού αποκλειστικά για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που είναι εξοπλισμένοι με RTX κάρτες γραφικών.

Η ενσωμάτωση προηγμένων ray-tracing τεχνολογιών κυριολεκτικά μεταμορφώνει το παιχνίδι, αφήνοντας τότε τρομερά εντυπωσιασμένους μέχρι και τους ειδήμονες του Digital Foundry.