Το System Shock 3 του θρυλικού Warren Spector μάλλον ακυρώθηκε

Σπάει τη σιωπή του ο δημιουργός
14 Μαρτίου 2022 16:18
Το System Shock 3 του θρυλικού Warren Spector μάλλον ακυρώθηκε

Όπως σας ενημερώσαμε, πριν μερικές ημέρες ο Warren Spector, ο θρυλικός producer των Wing Commander, διαφόρων Ultima, του System Shock, του αρχικού Deus Ex και των Epic Mickey, αποκάλυψε πως εργάζεται πλέον σε ένα νέο IP.

Φυσικά, το περίεργο της όλης υπόθεσης είναι πως στην ανακοίνωση δεν αναφέρθηκε απολύτως πουθενά το System Shock 3, στο οποίο η OtherSide Entertainment  δουλεύει εδώ και αρκετά χρόνια υπό την καθοδήγηση του Spector και με άδεια από την Night Dive Studios. Τον Μάιο του 2022, βέβαια, η Tencent απέκτησε τα δικαιώματα, κάτι που όπως φαίνεται έχει περιπλέξει την κατάσταση.

Τελικά, ο ταλαντούχος δημιουργός έσπασε τώρα τη σιωπή του, μιλώντας για πρώτη φορά για το project έπειτα από δύο χρόνια σιγής ιχθύος. Δυστυχώς, τα νέα δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστα...

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο μια συνέντευξης με το GamesBeat, ο σχεδιαστής ρωτήθηκε τι ακριβώς συνέβη στο στούντιο μετά τις μαζικές απολύσεις στα τέλη του 2020 και αν ήταν το τέλος της ανάπτυξης του System Shock 3. Ο Spector, λοιπόν, δήλωσε:

Εκδώσαμε μια ανακοίνωση πέρυσι. Δεν υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορούμε να πούμε σε αυτό το σημείο. Η Tencent έχει αναλάβει το franchise απ’ δω και στο εξής. Το τι θέλουν να πουν και να δείξουν είναι στο δικό τους χέρι. Δεν μπορώ να σας δώσω πολλές διευκρινίσεις.

Στη συνέχεια, ο Spector ρωτήθηκε πόσο χρόνια δούλευε στο project, αποκαλύπτοντας:

Δουλέψαμε σε αυτό το 2018 και το 2019. Και αυτό ήταν όλο.

Στη συνέχεια το μέσο ρώτησε τον δημιουργό σχετικά με τις απολύσεις που ακολούθησαν μετά την αποκάλυψη πως το franchise άλλαξε χέρια. Σχετικά με αυτό επισήμανε:

Υπήρξε σίγουρα μια περίοδος προσωπικής ανάρρωσης. Δεν είμαι σίγουρος πώς να το πω, αλλά το παίρνω προσωπικά. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε, αλλά η ανάπτυξη παιχνιδιών δεν είναι απλώς μια δουλειά για μένα. Μου πήρε λίγο χρόνο για να επιστρέψει ξανά η δημιουργικότητά μου και μετά ήρθε ο COVID. Ο κόσμος τρελάθηκε!

Αν και ο ίδιος δεν το επιβεβαίωσε ρητά, λοιπόν, το System Shock 3 που ετοίμαζε ο Warren Spector μάλλον έχει ακυρωθεί. Πλέον το franchise ανήκει στην Tencent, η οποία και θα κρίνει το πώς θα συνεχιστεί, με τον Spector να αφιερώνει τις δημιουργικές του δυνάμεις σε ένα νέο IP.