Warren Spector: Ο δημιουργός των System Shock και Deus Ex εργάζεται σε ένα νέο IP

Αβέβαιο το μέλλον του System Shock 3
05 Μαρτίου 2022 20:33
Warren Spector: Ο δημιουργός των System Shock και Deus Ex εργάζεται σε ένα νέο IP

Ο Warren Spector, ο θρυλικός producer των Wing Commander, διαφόρων Ultima, του System Shock, του αρχικού Deus Ex και των Epic Mickey εργάζεται τώρα σε ένα νέο IP.

Συγκεκριμένα, η OtherSide Entertainment προέβη σε μερικές σημαντικές ανακοινώσεις για το μέλλον της, όπως το γεγονός ότι προσέλαβε τον βετεράνο της βιομηχανίας Jeff Goodsill ως general manager και πως ο chief creative officer της ομάδας, Warren Spector, εργάζεται σε ένα νέο IP, το οποί μάλιστα εντάσσεται στο immersive sim genre.

Αναλυτικότερα, αυτή τη στιγμή το ανεξάρτητο στούντιο εργάζεται σε πολλαπλά παιχνίδια που δεν έχουν ανακοινωθεί για τις next-gen κονσόλες και τους υπολογιστές, και τα οποία ανήκουν σε franchises που έχουν ήδη καθιερωθεί καθώς και σε εντελώς νέα IPs.

Όσον αφορά το project του Warren Spector, ο ταλαντούχος δημιουργός τόνισε πως αυτό βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης, αλλά παρ’ όλα αυτά ανυπομονεί να μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες σύντομα. Μάλιστα, πρόσθεσε:

Είναι υπέροχο να δουλεύεις με μια ταλαντούχα ομάδα σε έναν νέο τίτλο και ένα νέο IP. Οι λάτρεις της δουλειάς μου ξέρουν ήδη τι να περιμένουν: έναν καθηλωτικό κόσμο και συναρπαστική αφήγηση που οι παίκτες θα επηρεάζουν άμεσα μέσω των επιλογών και του στυλ παιχνιδιού τους.

Το περίεργο της όλης υπόθεσης είναι πως στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται πουθενά το System Shock 3, στο οποίο το στούντιο δουλεύει εδώ και αρκετά χρόνια υπό την καθοδήγηση του Spector και με άδεια από την Night Dive Studios. Τον Μάιο του 2022, βέβαια, η Tencent απέκτησε τα δικαιώματα, κάτι που ίσως να έχει περιπλέξει την κατάσταση.

Το γεγονός πως ο Spector έχει στρέψει την προσοχή του σε ένα νέο IP σίγουρα δημιουργεί ερωτηματικά για τη μοίρα του πολυαναμενόμενου sequel.