Τελικά υπάρχει κρυφό κολπάκι για pause στο Elden Ring χωρίς κανένα mod

Λειτουργεί τόσο σε κονσόλες όσο και σε PC
09 Μαρτίου 2022 20:33
Τελικά υπάρχει κρυφό κολπάκι για pause στο Elden Ring χωρίς κανένα mod

Όπως σας ενημερώσαμε, πριν μερικές ημέρες έγινε πρώτο θέμα συζήτησης στην Souls κοινότητα και όχι μόνο, ένα mod του Elden Ring, το οποίο προσθέτει στο παιχνίδι τη δυνατότητα του ‘Pause’.

Τελικά, τώρα ανακαλύφθηκε πως το Elden Ring κρύβει από μόνο του ένα pause, χωρίς να χρειάζεται η εγκατάσταση οποιουδήποτε mod και το οποίο δουλεύει τόσο στο PC (χωρίς να χρειάζεται φυσικά η απενεργοποίηση του online) όσο και στις κονσόλες. Το εν λόγω κολπάκι ανακαλύφθηκε από τον χρήστη του YouTube IronPineapple και πιθανότατα είναι κάποιο bug που ξεχάστηκε στον κώδικα από τους προγραμματιστές της FromSoftware.

Βήμα-βήμα πως να κάνετε pause στο Elden Ring:

  1. Ανοίξτε την οθόνη του inventory
  2. Ανοίξτε το Help υπομενού με το αντίστοιχο κουμπί
  3. Επιλέξτε το Menu Explanation

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως η έλλειψη pause είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που συνεισφέρει στην εφιαλτική δυσκολία των τίτλων της σειράς. Ο παίκτης πάντα είναι τρωτός και ευάλωτος και δε μπορεί να σταματήσει ποτέ το παιχνίδι, ούτε για να αλλάξει τον εξοπλισμό του χαρακτήρα του, παρά μόνο να το κλείσει ολοκληρωτικά όταν θέλει να σταματήσει να παίζει.

Επομένως, παρόλο που ο συνδυασμός πλήκτρων που απαιτείται για να παγώσει το παιχνίδι δεν είναι και ό,τι πιο βολικό, είναι πολύ πιθανό πως η ομάδα ανάπτυξης θα αφαιρέσει και αυτή την ανορθόδοξη μέθοδο pause με κάποιο επερχόμενο update.

Το Elden Ring είναι διαθέσιμο για PS4, Xbox One, PS5, Xbox Series X|S και PC. Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό review των Unboxholics, το οποίο επιμελήθηκε ο Σάκης Καρπάς, πατώντας εδώ.

Για την ιστορία, το παιχνίδι έσπασε πρόσφατα και ένα τεράστιο ρεκόρ παικτών στο Steam, καταλαμβάνοντας την 6η θέση όλων των εποχών στα charts του. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ. Συγχρόνως, η εμπορική του πορεία γενικά μοιάζει συγκλονιστική, ξεπερνώντας τα Cyberpunk 2077 και Assassin’s Creed στο Ηνωμένο Βασίλειο. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.

Tags: