Το Xbox Game Pass θα έρθει στο Steam; - Τι απαντά η Valve

Νέες δηλώσεις από τον Gabe Newell
26 Φεβρουαρίου 2022 10:16
Το Xbox Game Pass θα έρθει στο Steam; - Τι απαντά η Valve

Εδώ και αρκετά χρόνια, το Xbox διατηρεί στενές σχέσεις με τη Valve, κυκλοφορώντας όλα του τα παιχνίδια ταυτόχρονα τόσο στο Microsoft Store όσο και στο Steam. Μάλιστα, πρόσφατα και η Bethesda, η οποία έχει ενταχθεί εδώ και ένα χρόνο περίπου στο δυναμικό του Xbox, ανακοίνωσε πως αποσύρει το ειδικό launcher της, επιστρέφοντας πλήρως στο Steam.

Ωστόσο, παρόλο που υπάρχει η επιλογή αγοράς και στα δύο καταστήματα για τους PC gamers, οι συνδρομητές του Xbox Game Pass έχουν πρόσβαση στην πλούσια βιβλιοθήκη του μόνο μέσα από το Xbox app. Πολλές φορές, λοιπόν, η κοινότητα έχει ζητήσει από τη Microsoft να ενσωματώσει το Xbox Game Pass στο Steam.

Όπως φαίνεται, η Valve δεν αποτελεί εμπόδιο σε αυτό και αντιθέτως η εταιρία θα χαιρόταν να φιλοξενήσει την υπηρεσία της Microsoft, όντας μάλιστα και διατεθειμένη να βοηθήσει. Συγκεκριμένα, με αφορμή την κυκλοφορία του Steam Deck, ο ιδρυτής της Valve παραχώρησε διάφορες συνεντεύξεις εφ' όλης της ύλης. Έτσι, μιλώντας για το θέμα αυτό στο PC Gamer, δήλωσε:

Δε νομίζω πως αυτό είναι κάτι που πιστεύουμε ότι πρέπει να κάνουμε μόνοι μας, δημιουργώντας μια δική μας συνδρομητική υπηρεσία αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, για τους πελάτες τους είναι ξεκάθαρα μια δημοφιλής επιλογή και θα χαρούμε πολύ να συνεργαστούμε μαζί τους για να το ενσωματώσουμε στο Steam.

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε πως οι παίκτες του Steam είναι ήδη εξοικειωμένοι με αυτή την ιδέα, αφού από το 2020 η EA συνεργάζεται με τη Valve, προσφέροντας τα παιχνίδια της συνδρομητικής υπηρεσίας EA Play και μέσα από το Steam.

Στη συνέχεια, λοιπόν, ο Newell πρόσθεσε:

Έχουμε μιλήσει αρκετά για αυτό το θέμα με τους ανθρώπους εκεί. Εάν οι πελάτες σου το θέλουν, τότε θα πρέπει να βρεις πώς να το πραγματοποιήσεις. Εκεί είναι η ουσία.

Τελικά, η ιδέα του Xbox Game Pass στο Steam δεν μοιάζει ως κάποιο απίθανο σενάριο και ενδεχομένως να είναι κάτι που θα δούμε να γίνεται πραγματικότητα μελλοντικά.