Η Nintendo μόλις έβαλε το τελευταίο “καρφί” στα Nintendo 3DS και Wii U

Επίσημη ανακοίνωση
16 Φεβρουαρίου 2022 08:39
Η Nintendo μόλις έβαλε το τελευταίο “καρφί” στα Nintendo 3DS και Wii U

Η Nintendo Αμερικής ανακοίνωσε ότι από τον Μάρτιο του 2023 και έπειτα οι παίκτες δε θα μπορούν να αγοράζουν περιεχόμενο μέσα από το eShop των Nintendo 3DS και Nintendo Wii U. Επιπλέον, από τις 23 Μαΐου του τρέχοντος έτους, δε θα είναι πλέον δυνατή η προσθήκη χρημάτων μέσω πιστωτικής κάρτας στο ψηφιακό κατάστημα των εν λόγω κονσολών.

Μάλιστα, από τις 29 Αυγούστου, δε θα υπάρχει καν η δυνατότητα προσθήκη χρημάτων μέσω των prepaid καρτών (eShop cards). Ωστόσο, οι χρήστες θα μπορούν να εξαργυρώνουν κωδικούς έως τον Μάρτιο του 2023, όμως, μετά το κλείσιμο του eShop, το μόνο πράγμα που θα είναι εφικτό, είναι το “re-download” σε περιεχόμενο που έχουν ήδη, καθώς και download σε software updates.

Για να τιμήσει την ιστορία του Nintendo 3DS και του Wii U, η Nintendo δημιούργησε ένα site στο οποίο οι χρήστες μπορούν να αναπολούν “τα παλιά” τους μαζί τους.

Τέλος, η ιαπωνική εταιρία επιβεβαίωσε πως θα κυκλοφορεί κλασσικό περιεχόμενο για τους παίκτες μέσα από το Nintendo Switch Online:

Πιστεύουμε ότι αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να γίνει εύκολα προσβάσιμο το κλασσικό περιεχόμενο στο ευρύ κοινό.

Η Nintendo δεν έχει σχέδια προς το παρόν για να φέρει κλασσικούς-παλιούς τίτλους με άλλους τρόπους.