Η Nintendo δεν ενδιαφέρεται για τη μόδα του metaverse

Νέες δηλώσεις από τον Πρόεδρό της
15 Φεβρουαρίου 2022 22:34
Η Nintendo δεν ενδιαφέρεται για τη μόδα του metaverse

Το πιθανότερο είναι πως μέσα στους τελευταίους μήνες έχετε ακούσει πάνω από μια φορά τις λέξεις NFT και metaverse. Πρόκειται για τη νέα τάση που κυνηγάνε πολλές εταιρίες τεχνολογίας, με αποκορύφωμα το Facebook που έχει πάρει τόσο ζεστά το εγχείρημα που αποφάσισε μέχρι και να αλλάξει το όνομά του σε Meta.

Βέβαια, παρόλο που πολλοί κολοσσοί ρίχνουν εκατομμύρια για να είναι οι πρώτοι που θα κυριαρχήσουν στην ψηφιακή πραγματικότητα του metaverse, η Nintendo δε φαίνεται να έχει πειστεί ακόμα από την ιδέα.

Αναλυτικότερα, μόλις έγινε διαθέσιμη η αγγλική μετάφραση τις συνεδρίασης των υψηλόβαθμων στελεχών της Nintendo με τους επενδυτές της, από την πρόσφατη αποκάλυψη των οικονομικών της αποτελεσμάτων. Στο πλαίσιο αυτό μάθαμε πως η Nintendo δεν ενδιαφέρεται να ακολουθήσει αυτή τη μόδα, παρόλο που παιχνίδια της, όπως το Animal Crossing: New Horizons, έχουν θεωρητικά παρόμοιο concept.

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από τη σχετική ερώτηση ενός επενδυτή ο πρόεδρος της Nintendo, Shuntaro Furukawa, δήλωσε:

Το metaverse έχει τραβήξει την προσοχή πολλών εταιρειών σε όλο τον κόσμο και έχει μεγάλες δυνατότητες. Μάλιστα, όταν αναφέρεται η έννοια του metaverse στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, παιχνίδια όπως το Animal Crossing: New Horizons μερικές φορές χρησιμοποιούνται ως παραδείγματα. Υπό αυτή την έννοια, το metaverse μας ενδιαφέρει.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να καθορίσουμε συγκεκριμένα τι είδους εκπλήξεις και ψυχαγωγία μπορεί να προσφέρει το metaverse στους καταναλωτές μας. Ως εταιρεία που παρέχει ψυχαγωγία, δίνουμε πρώτη προτεραιότητα στους τρόπους που μας επιτρέπουν να παραδώσουμε φρέσκες εκπλήξεις και διασκέδαση στους καταναλωτές μας. Θα μπορούσαμε πιθανώς να το εξετάσουμε, εάν υπήρχε κάποιος τρόπος για να μεταδώσουμε την χαρακτηριστική "Nintendo εμπειρία" στο metaverse, τον οποίο θα μπορούσαν να κατανοήσουν εύκολα οι καταναλωτές μας, αλλά δεν πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή ισχύει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα λεγόμενα της Nintendo, δεν υπάρχει για την ώρα κάποιος τρόπος που να είναι κατανοητός από το ευρύ κοινό, για να παραδοθεί η μοναδική "Nintendo εμπειρία" σε κάποια πιθανό metaverse. Μην περιμένετε, επομένως, κάτι σχετικό από την εταιρία στο άμεσο μέλλον.

Από την άλλη, όσον αφορά τα NFTs, η Nintendo δεν είχε απολύτως τίποτα να δηλώσει.