Μην περιμένετε η Nintendo να ξεκινήσει τις εξαγορές - Βαρύγδουπες δηλώσεις

Ο Πρόεδρος της Nintendo εξηγεί τους λόγους
03 Φεβρουαρίου 2022 17:02
Μην περιμένετε η Nintendo να ξεκινήσει τις εξαγορές - Βαρύγδουπες δηλώσεις

Τι κι αν η Sony εξαγόρασε πριν μερικές ημέρες την Bungie και η Microsoft της Activision Blizzard, όπως φαίνεται, η Nintendo δεν ψήνεται «να μπει σε αυτό το παιχνίδι», τουλάχιστον για την ώρα. Αυτό μεταφέρει ο πρόεδρος της ιαπωνικής εταιρίας, Shuntaro Furukawa, ο οποίος μίλησε στο Bloomberg.

Στο τελευταίο επενδυτικό Q&A, ο Shuntaro Furukawa αναφέρθηκε πάνω σε αυτό το θέμα και επιβεβαίωσε πως η Nintendo προτιμάει αυτή τη στιγμή να επενδύσει στους προγραμματιστές που ήδη έχει στο πλευρό της, εξηγώντας παράλληλα την ανάγκη να διατηρηθεί το “Nintendo DNA” αυτών των στούντιο.

Η Nintendo θα παραμείνει για πάντα Nintendo. Η εταιρία βασιζόταν πάντα σε first-party παιχνίδια και δεν βλέπω κανένα λόγο να αλλάξει αυτό. Η επωνυμία μας βασίστηκε σε προϊόντα που δημιουργήθηκαν με αφοσίωση από τους υπαλλήλους μας και η ύπαρξη μεγάλου αριθμού ατόμων που δεν διαθέτουν αυτό το “Nintendo DNA”, δε θα ήταν πλεονέκτημα για την εταιρία.

Πέρυσι, η Nintendo ανακοίνωσε ότι σχεδόν $870 εκατομμύρια θα χρησιμοποιούνταν για την υποστήριξη των στούντιό της και θα εξέταζε εξαγορές μόνο εάν ο εν λόγω προγραμματιστής μπορούσε να προσφέρει τεχνολογία και τεχνογνωσία που η Nintendo θα θεωρούσε πολύ δαπανηρή για να αναπαράγει μόνη της.

Τελευταία φορά που η Nintendo αγόρασε άλλο στούντιο ήταν τον Ιανουάριο του 2021, όταν και εξαγόρασε την Next Level Games.