Υπάρχει ελπίδα να επιστρέψει το Guitar Hero;

Τι είχε να πει ο CEO της Activision
21 Ιανουαρίου 2022 20:49
Υπάρχει ελπίδα να επιστρέψει το Guitar Hero;

Η σειρά Guitar Hero έκανε το ντεμπούτο της το 2007, γνωρίζοντας κάτι παραπάνω από μεγάλη επιτυχία, αφού έχει χαρακτηριστεί μέχρι και «πολιτισμικό φαινόμενο», με το Guitar Hero III: Legends of Rock μάλιστα να είναι το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία που κατάφερε να βγάλει πάνω από 1$ δισεκατομμύριο δολάρια από retail αγορές.

Παρ’ όλα αυτά, μετά το συνδρομητικό Guitar Hero Live που δεν κατάφερε να εδραιωθεί, η σειρά βρίσκεται στον πάγο από το 2015. Μέχρι και σήμερα, λοιπόν, η επιστροφή της έμοιαζε μάλλον απίθανη, μέχρι που η κολοσσιαία εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft έναντι 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα της βιομηχανίας.

Υπάρχει, επομένως, ελπίδα να επιστρέψει το Guitar Hero; Ναι, υπάρχει!

Μιλώντας στο VentureBeat, ο τωρινός CEO της εταιρίας, Bobby Kotick, δήλωσε πως θα ήθελε να δει τη Microsoft να φέρνει ξανά στο προσκήνιο μερικές σειρές που έχουν αποσυρθεί, όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά. Πέρα από το Guitar Hero, και το Skylanders είναι μια τέτοια σειρά.

Όπως τονίζει ο Kotick, ένας από τους λόγους που πάγωσαν και οι δύο είναι πως χρειαζόντουσαν μια δική τους, ξεχωριστή κατασκευαστική ομάδα για τα περιφερειακά τους. Η Activision δεν ήταν σε θέση να το κάνει αυτό, αλλά το υψηλόβαθμο στέλεχος θεωρεί πως η Microsoft μπορεί.

Μεταξύ άλλων, ο Kotick δήλωσε:

Ο Phil κι εγώ αρχίσαμε να ψάχνουμε πράγματα για το μέλλον. Θα σας δώσω τρεις ιδέες που είναι πραγματικά συναρπαστικές. Ήθελα να φτιάξω ένα νέο Guitar Hero εδώ και καιρό, αλλά δεν ήθελα να προσθέσω ομάδες για να κάνουν το hardware, την εφοδιαστική αλυσίδα και το QA. Είναι και οι ελλείψεις chips που είναι τεράστιες. Δεν είχαμε την ικανότητα να το κάνουμε αυτό. Είχα ένα πολύ ωραίο όραμα για το πως θα ήταν το επόμενο Guitar Hero και συνειδητοποίησα ότι δεν έχουμε τους πόρους για να το φτιάξουμε.

Το ίδιο και για το Skylanders. Μια από τις μεγάλες απογοητεύσεις της καριέρας μου είναι ότι ήρθαν και άλλοι και κυκλοφόρησαν απαίσιες εναλλακτικές λύσεις. Γέμισαν την αγορά με όλες αυτές τις απαίσιες εναλλακτικές και πρακτικά την κατέστρεψαν, ενώ υπήρχαν μερικές πολύ καλές ευκαιρίες.

Αν κοιτάξετε το Skylanders, με το hardware, την κατασκευή και την αλυσίδα εφοδιασμού, υπάρχουν αυτά τα πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε, αλλά η Microsoft μπορεί.

Και σε αυτές τις συζητήσεις μοιράστηκα και την απογοήτευσή μου που δεν είναι αρκετά κοινωνική εμπειρία το Candy Crush.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, ο Kotick θεωρεί πως η Microsoft είναι σε θέση να επαναφέρει στο προσκήνιο τη σειρά Guitar Hero και όχι μόνο, πετώντας της κατά κάποιον τρόπο το μπαλάκι.

Το τι θα συμβεί, λοιπόν, με το μουσικό franchise θα το μάθουμε μετά το καλοκαίρι, αφού θα χρειαστούν κάποιοι μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η εξαγορά της Activision από το Xbox.