Πότε θα ξαναδούμε το Final Fantasy 16; Η Square Enix σπάει τη σιωπή της

Και ξεκαθαρίζει τι συμβαίνει
27 Δεκεμβρίου 2021 11:06
Πότε θα ξαναδούμε το Final Fantasy 16; Η Square Enix σπάει τη σιωπή της

Παρόλο που ο παραγωγός του Final Fantasy XVI, Naoki Yoshida, είχε υποσχεθεί πως θα δούμε ξανά το παιχνίδι πριν το τέλος του 2021, κάτι τέτοιο τελικά δε συνέβη ποτέ. Ωστόσο, τώρα, λίγο πριν την εκπνοή του έτους, ο Yoshida ήρθε να ξεκαθαρίσει τι συμβαίνει πίσω από τα παρασκήνια της Square Enix, η οποία τηρεί σιγή ιχθύος τόσο καιρό.

Συγκεκριμένα, ο παραγωγός ζήτησε συγνώμη που δεν μπόρεσε να κρατήσει την υπόσχεσή του και ανακοίνωσε πως η επόμενη παρουσίαση του Final Fantasy 16 είναι προγραμματισμένη για τον άνοιξη του 2022.

Παράλληλα, ο Yoshida εξήγησε πως εξαιτίας της πανδημίας και των δύσκολων συνθηκών εργασίας, με πολλά μέλη της ομάδας να συνεισφέρουν από τα σπίτια τους, υπήρξαν παραδοτέα που καθυστέρησαν. Πλέον έχουν ληφθεί μέτρα για να προσπεραστούν αυτά τα εμπόδια και η ομάδα ανάπτυξης θα δώσει έμφαση στο polish μέσα στο επόμενο έτος.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του Final Fantasy 16:

Όταν μιλήσαμε την τελευταία φορά, υποσχέθηκα ότι θα έχω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το FINAL FANTASY XVI κάποια στιγμή αργότερα μέσα στο 2021. Ωστόσο, λυπάμαι που σας ενημερώνω ότι δεν είμαι σε θέση να κρατήσω αυτή την υπόσχεση, καθώς οι επιπλοκές που προκύπτουν από την τρέχουσα πανδημία του COVID-19 έχουν καθυστερήσει την ανάπτυξη του παιχνιδιού κατά σχεδόν μισό χρόνο.

Ως η νεότερη προσθήκη στη σειρά FINAL FANTASY που αναπτύσσεται για το PlayStation 5, το FINAL FANTASY XVI έχει αποκτήσει μια μεγάλη ομάδα που αποτελείται από ταλαντούχους δημιουργούς απ’ όλο τον κόσμο. Ωστόσο, σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσουμε τις επιπτώσεις του COVID-19, έπρεπε να αποκεντρώσουμε αυτό το εργατικό δυναμικό, επιτρέποντας στο προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι. Αυτό, δυστυχώς, παρεμπόδισε την επικοινωνία με τα γραφεία μας στο Τόκιο, η οποία, με τη σειρά της, οδήγησε σε καθυστερήσεις - ή σε ακραίες περιπτώσεις, ακυρώσεις παραδόσεων assets από τους outsourcing συνεργάτες μας.

Επομένως, έχουμε δαπανήσει μεγάλο μέρος του 2021 για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος και ελπίζουμε να δούμε τα αποτελέσματα τουλάχιστον μέχρι το νέο έτος. Αυτό θα μας επιτρέψει να εστιάσουμε καλύτερα στα καθήκοντά μας, όπως η αύξηση της ποιότητας των γραφικών, η βελτίωση των gameplay μηχανισμών στις μάχες, καθώς και ορισμένων μεμονωμένων μαχών, η τοποθέτηση των τελικών πινελιών στα cutscenes και οι συνολικές βελτιστοποιήσεις στο κομμάτι των γραφικών. Ο πρωταρχικός μας στόχος τώρα είναι να περάσουμε χρόνο παίζοντας το παιχνίδι και να το κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο polish.

Επομένως, αυτό μας αφήνει με την εξής ερώτηση: Πότε μπορείτε να περιμένετε τον επόμενο γύρο νέων πληροφοριών; Λοιπόν, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το τρέχον σχέδιο είναι να πραγματοποιήσουμε την επόμενη μεγάλη μας αποκάλυψη την άνοιξη του 2022, καθώς επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ενθουσιασμό πριν από την τελική κυκλοφορία του παιχνιδιού.

Ζητώ ταπεινά συγγνώμη απ’ όλους όσους ανυπομονούν να μάθουν περισσότερα για το FINAL FANTASY XVI και σας ευχαριστώ για την υπομονή σας, ενώ εστιάζουμε τις προσπάθειές μας στην ανάπτυξη.

Το Final Fantasy 16 βρίσκεται υπό ανάπτυξη αποκλειστικά για το PlayStation 5.