Hidetaka Miyazaki: Δε θα υπήρχε το Dark Souls αν δεν ήταν το ICO

Ο διάσημος δημιουργός άνοιξε την καρδιά του
06 Δεκεμβρίου 2021 18:48
Hidetaka Miyazaki: Δε θα υπήρχε το Dark Souls αν δεν ήταν το ICO

Πριν λίγες ώρες σας ενημερώσαμε με σχετική είδηση πως το δημοφιλές παιχνίδι του PlayStation 2, ICO, γιορτάζει σήμερα είκοσι χρόνια από την κυκλοφορία του στην Ιαπωνία. Πολλοί δημιουργοί της βιομηχανίας, αποτίουν φόρο τιμής για το παιχνίδι “θρύλο”, ανάμεσά τους και ο δημιουργός των Dark Souls, Hidetaka Miyazaki.

Όπως μεταφέρει, λοιπόν, δε θα υπήρχε πότε το Dark Souls, αν δεν είχε παίξει ποτέ το ICO, πριν είκοσι χρόνια, σε ένα σπίτι φίλου του. Ναι, ο Miyazaki είχε παίξει το παιχνίδι της Team Ico και του Fumito Ueda και έτσι αποφάσισε να εισέλθει σε αυτή τη βιομηχανία.

Σε προσωπικό επίπεδο, μετά την αποφοίτησή μου από το πανεπιστήμιο, δεν έπαιζα παιχνίδια για κάποιο χρονικό διάστημα, λόγω δουλειάς. Έτυχε όμως να παίξω το ICO στο σπίτι ενός φίλου, μιας και μου το είχε προτείνει. Ήταν μια όμορφη εμπειρία με μία ιστορία που δεν είχα φανταστεί ποτέ και ζητώ συγγνώμη από τον φίλο μου, αλλά είχα συγκινηθεί και έμεινα σιωπηλός.

Τότε, έφυγα από την εταιρία που δούλευα εκείνη την εποχή και άρχισα να δουλεύω για την FromSoftware. Δεν υπερβάλλω, όταν λέω ότι το ICO άλλαξε τη ζωή μου και είμαι περήφανος που ήταν το ICO του κύριου Ueda. Συγχαρητήρια για την 20η επέτειο του ICO κύριε Ueda. Ως θαυμαστής σας, ανυπομονώ για τα επόμενα παιχνίδια σας. Ο μύθος που διατρέχει τα παιχνίδια σας, συμπεριλαμβανομένου του ICO, ήταν πάντα ο στόχος μου.

Το ICO κυκλοφόρησε σαν σήμερα στο PlayStation 2, ενώ αρκετά χρόνια αργότερα βρήκε το δρόμο του και στο PlayStation 3 μέσα από το The ICO & Shadow of the Colossus Collection. Δείτε το βίντεο παρακάτω.