Το Halo Infinite έγινε χρυσό, αλλά το co-op για το campaign αναβάλλεται ξανά

Νέες δηλώσεις από την 343 Industries
22 Νοεμβρίου 2021 09:27
Το Halo Infinite έγινε χρυσό, αλλά το co-op για το campaign αναβάλλεται ξανά

Περίπου ένα χρόνο μετά την αρχικά προγραμματισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας του, το Halo Infinite έγινε χρυσό, όπως ανακοίνωσε η 343 Industries. Πλέον το ρολόι μετράει αντίστροφα, λοιπόν, για την κυκλοφορία του single-player campaign του παιχνιδιού και το ταξίδι στο μυστηριώδες Zeta Halo που μας περιμένει τον επόμενο μήνα, στις 8 Δεκεμβρίου.

Για την ιστορία, ο όρος ‘χρυσό’ ή ‘gold’ χρησιμοποιείται πολύ συχνά στη gaming βιομηχανία και πρακτικά σημαίνει πως η ανάπτυξη του παιχνιδιού έχει ολοκληρωθεί και πλέον μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία παραγωγής των retail αντιτύπων. Φυσικά, η ομάδα ανάπτυξης δε σταματά να ασχολείται με το project και οι αλλαγές που θα κάνει μέχρι την κυκλοφορία του, ενσωματώνονται στο Day One patch.

Δυστυχώς, η 343 industries είχε να μοιραστεί και μερικά δυσάρεστα νέα. Αναλυτικότερα, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Eurogamer, ο Head of Creative, Joseph Staten, αποκάλυψε πως το co-cop campaign και το Forge mode θα καθυστερήσουν περεταίρω. Πλέον, οι παίκτες που θέλουν να παίξουν παρέα με κάποιον φίλο τους την κεντρική ιστορία, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τον Μάιο του 2022.

Σχετικά με τις καθυστερήσεις αυτές, ο Staten δήλωσε:

Όταν μιλήσαμε για το campaign co-op και το Forge, αναφέραμε ότι στόχος μας είναι να κυκλοφορήσουμε το campaign co-op με την Season 2 και το Forge με την Season 3.

Ναι, παρατείνουμε την 1η σεζόν. Επομένως, ο στόχος μας παραμένει αυτός που είχα αναφέρει, δηλαδή να προσθέσουμε το campaign co-op με την 2η σεζόν και το Forge με την 3η. Αλλά αυτοί παραμένουν στόχοι. Δε μπορούμε να δεσμευτούμε για ημερομηνίες αυτή τη στιγμή, γιατί όπως βλέπουμε με την beta του multiplayer, άλλα πράγματα μπορεί να ανέβουν στη στοίβα προτεραιότητας.

Θα είναι μια συνεχής πρόκληση το να κάνουμε μεγάλες αλλαγές σε στοιχεία για τα οποία οι παίκτες έχουν δίκιο με το feedback τους. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να παραδώσουμε στους fans: Το campaign co-op και η εργαλειοθήκη του Forge είναι δύο μεγάλες υποσχέσεις που έχουμε κάνει και τις οποίες θα τιμήσουμε.

Το Halo Infinite βρίσκεται υπό ανάπτυξη για Xbox One, Xbox Series X|S και PC. Το multiplayer του τίτλου είναι ήδη διαθέσιμο εντελώς δωρεάν, ενώ το single-player campaign αναμένεται στις 8 Δεκεμβρίου και θα συμπεριλαμβάνεται από την πρώτη μέρα στο Xbox Game Pass.