Ο lead writer των Assassin's Creed επιστρέφει στη Ubisoft για το Infinity

Πιάνει ξανά δουλειά ο ‘loremaster’ του franchise
13 Νοεμβρίου 2021 10:48
Ο lead writer των Assassin's Creed επιστρέφει στη Ubisoft για το Infinity

Όπως σας είχαμε ενημερώσει τον Μάρτιο, ο βετεράνος writer της σειράς Assassin’s Creed είχε αποχωρεί από τη Ubisoft. Ο λόγος γίνεται για τον Darby McDevitt, ο οποίος ήταν ο lead writer του πρόσφατου Assassin's Creed Valhalla, ενώ είχε τον ίδιο ρόλο και στα Assassin's Creed IV: Black Flag και Assassin's Creed: Revelations.

Θέλοντας να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, ο McDevitt εργάστηκε για περίπου 7 μήνες στην ομάδα ανάπτυξης Illogika που βρίσκεται επίσης στο Montreal. Τελικά, ο ταλαντούχος writer συνειδητοποίησε, δηλώνοντας αρκετά χαρούμενος, πως αυτό το νέο που αναζητά μπορεί να αντικατοπτριστεί από το Assassin’s Creed franchise της Ubisoft.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την επιστροφή του, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο McDevitt δήλωσε:

Είναι αλήθεια! Καθώς σκεφτόμουν την καριέρα μου τον τελευταίο χρόνο, επικεντρώθηκα στην επιθυμία μου να εξερευνήσω νέες ιδέες και άγνωστα σύνορα. Προς μεγάλη μου χαρά, αυτό αντικατοπτρίζεται από την επιστροφή μου στην Ubisoft, για να δουλέψω στα Assassin’s Creed. Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεχίσω το ταξίδι μου. Μείνετε συντονισμένοι!

Και μια προσωπική σημείωση: Ποτέ δεν ήμουν περισσότερο ενθουσιασμένος για τα μέρη στα οποία θα ταξιδέψουμε και για τις ιστορίες τις οποίες θα αφηγηθούμε με αυτή την ομάδα.

Για την ιστορία, ο McDevitt καταπιάστηκε για πρώτη φορά με το franchise μέσα από τα Assassin's Creed: Bloodlines και Assassin's Creed II: Discovery των PSP και DS αντίστοιχα, στα οποία και πάλι είχε το ρόλο του Lead Writer.

Η κοινότητα είναι αρκετά δεμένη μαζί του, καθώς πέρα από τη συμμετοχή του σε πολλά βασικά παιχνίδια της σειράς, είναι γενικά πολύ δραστήριος, αλληλοεπιδρώντας συχνά με τους fans. Παράλληλα, ο McDevitt θεωρείται από πολλούς ο ‘loremaster’ του franchise, με την κοινότητα να τον επαινεί για τον τρόπο που έχει διασυνδέσει τις πολλαπλές ιστορίες της σειράς και τις σεναριακές ατέλειες που έχει καλύψει, σε ένα ομολογουμένως εξαιρετικά πολύπλοκο lore.

Ο McDevitt, λοιπόν, θα συνεισφέρει στο επερχόμενο Assassin's Creed Infinity, το οποίο έχει επιβεβαιωθεί και επίσημα. Πρόκειται για ένα παιχνίδι με γιγαντιαία κλίμακα που στοχεύει στη δημιουργία μιας online πλατφόρμας που θα εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα Assassin’s Creed παιχνίδια, τα οποία λάμβαναν χώρα σε μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, όπως για παράδειγμα η Αρχαία Ελλάδα, το Infinity θα περιλαμβάνει πολλαπλές χρονικές περιόδους και περιοχές, με τη δυνατότητα επέκτασης ακόμη περισσότερο στους μήνες και τα χρόνια μετά την κυκλοφορία του.