Ένας χρόνος PS5: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή παιχνίδια της κονσόλας  

Νέα στατιστικά από την Sony

Ένας χρόνος PS5: Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή παιχνίδια της κονσόλας

Το PlayStation 5 κυκλοφόρησε σαν σήμερα, 12 Νοεμβρίου 2020 και η Sony για να το γιορτάσει ανακοίνωσε κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά μέσα από το επίσημο blog της. Ο Jim Ryan της Sony επιβεβαίωσε ότι περισσότερα από 360 παιχνίδια έχουν κυκλοφορήσει στο PS5 μέχρι στιγμής, ενώ οι παίκτες έχουν αφιερώσει συνολικά περισσότερες από 4,6 δισεκατομμύρια ώρες παίζοντας παιχνίδια στη next-gen κονσόλα.

Ο Jim Ryan πρόσθεσε μάλιστα ότι οι παίκτες έχουν μεταδώσει περισσότερες από 26 εκατομμύρια ώρες περιεχομένου, ενώ κοιτάζοντας το μέλλον, είπε ότι υπάρχουν πολλοί τίτλοι που θα πρέπει να περιμένετε, συμπεριλαμβανομένων 25 τίτλων που βρίσκονται στα σκαριά από τα PlayStation Studios.

Επιπροσθέτως, ο Ryan δημοσίευσε τα πιο δημοφιλή παιχνίδια της κονσόλας, σύμφωνα με τις ώρες που έχουν αφιερώσει οι παίκτες. Η Epic Games έχει την πρωτιά με το Fortnite, ενώ στη 2η θέση βρίσκουμε το Call of Duty: Black Ops Cold War της Activision και στην 3η θέση το FIFA 21 της EA.

Τα πιο δημοφιλή παιχνίδια από τις 12 Νοεμβρίου 2020 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021:

  1. Fortnite
  2. Call of Duty: Black Ops Cold War
  3. FIFA 21
  4. NBA 2K21
  5. Assassin's Creed Valhalla
  6. Destiny 2
  7. MLB The Show 21
  8. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
  9. Demon's Souls
  10. NBA 2K22

Ο Jim Ryan πρόσθεσε ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο launch στην ιστορία του PlayStation και δεν ξέρει "πως να ευχαριστήσει την κοινότητα για την υποστήριξη και την αφοσίωση που δείχνουν στην εταιρία."

Θέλω να ευχαριστήσω όλη την κοινότητα. Η ζήτηση του PS5 είναι ακόμη μεγάλη και καταλαβαίνουμε ότι ο περιορισμός των αποθεμάτων έχει απογοητεύσει τον κόσμο. Ωστόσο να είστε βέβαιοι ότι κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να στείλουμε όσο το δυνατόν περισσότερα PS5. Είναι κάτι που δουλεύουμε καθημερινά σε όλη την εταιρία και παραμένει  προτεραιότητά μας. Και πάλι, εκτιμούμε την αναμονή σας, καθώς βρισκόμαστε σε αυτές τις πρωτόγνωρες παγκόσμιες προκλήσεις.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι παρά την τεράστια ζήτηση και την έλλειψη στοκ, έχουν πουληθεί περισσότερες από 13.4 εκατομμύρια PS5 κονσόλες.