Το PlayStation ανοίγει και επίσημα PC τμήμα 

Ντεμπούτο για το ‘PlayStation PC’

Το PlayStation ανοίγει και επίσημα PC τμήμα

Συνεχίζοντας την εντατικοποίηση των προσπαθειών του στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών υπολογιστών, το PlayStation άνοιξε τώρα ένα νέο ειδικό PC τμήμα. Συγκεκριμένα, μέχρι τώρα τα ports των αποκλειστικών παιχνιδιών της Sony στο PC γινόντουσαν από το PlayStation Mobile, ένα τμήμα της εταιρίας που ασχολείται ως επί το πλείστων με τίτλους για smartphones.

Ωστόσο, όπως παρατήρησαν οι χρήστες του Steam, την περασμένη Τετάρτη οι κυκλοφορίες της εταιρίας στην πλατφόρμα ξεκίνησαν να αναφέρουν ως publisher το ‘PlayStation PC LLC’. Αυτό είναι, λοιπόν, το νέο επίσημο τμήμα του PlayStation που θα εστιάζει τις προσπάθειές του στις κυκλοφορίες τίτλων στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Corporation Wiki, το PlayStation PC ξεκίνησε να λειτουργεί τον Απρίλιο και τα κεντρικά του γραφεία βρίσκονται στην Καλιφόρνια.

Αν και το όνομα είναι μάλλον το αποτέλεσμα μιας τυπικής διαδικασίας, σίγουρα δείχνει τις προθέσεις της εταιρίας, η οποία πρόσφατα εξαγόρασε και ένα εξειδικευμένο porting studio ακριβώς γι’ αυτό το σκοπό.

Στο πλαίσιο της νέας αυτής πρωτοβουλίας, έχουμε δει ήδη να κυκλοφορούν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές παιχνίδια όπως τα Horizon Zero Dawn και Days Gone, ενώ καθοδόν βρίσκονται και τα Uncharted 4: A Thief's End και Uncharted: The Lost Legacy μέσα από το Uncharted: Legacy of Thieves Collection, καθώς και το πολυβραβευμένο God of War.

26 σχολιο(α)