Το PS5 βάζει τέλος στο σερί 33 μηνών του Switch στην κορυφή των αμερικανικών charts

Η υβριδική κονσόλα "έχασε" τον Σεπτέμβριο
19 Οκτωβρίου 2021 11:36
Το PS5 βάζει τέλος στο σερί 33 μηνών του Switch στην κορυφή των αμερικανικών charts

Το Nintendo Switch διαγράφει μια πραγματικά ασύλληπτη εμπορική πορεία και τους τελευταίους 33 μήνες κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των πωλήσεων, όσον αφορά την αγορά της Αμερικής. Συγκεκριμένα, η Nintendo κράτησε το εντυπωσιακό αυτό σερί μέχρι και τον προηγούμενο μήνα, με το Switch να είναι διαρκώς το σύστημα με τις περισσότερες πωλήσεις. Το επίτευγμα αυτό γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς πως η πρωτιά στα charts δεν επηρεάστηκε ούτε και από το ντεμπούτο των κονσολών νέας γενιάς PS5 και Xbox Series X|S πέρυσι το Νοέμβριο.

Τελικά, το σερί έσπασε τον Σεπτέμβριο του 2021, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που δόθηκαν τώρα στη δημοσιότητα από το NPD Group. Όπως αναφέρει ο αναλυτής Mat Piscatella, το PS5 ήταν η κονσόλα με τις περισσότερες πωλήσεις τον προηγούμενο μήνα και όσον αφορά τον συνολικό αριθμό τεμαχίων και όσον αφορά τα έσοδα σε δολάρια. Παράλληλα, τόνισε αυτό οφείλεται κυρίως στο στοκ που παρέχει η κάθε εταιρία στα καταστήματα. Η Sony μπόρεσε να τροφοδοτήσει την αγορά με πολύ στοκ μέσα στο Σεπτέμβριο, την ώρα που η Nintendo ετοιμαζόταν για την κυκλοφορία του OLED μοντέλου.

Συνεχίζοντας, ο Σεπτέμβριος ήταν συνολικά εξαιρετικός μήνας για τη βιομηχανία, αφού για άλλη μια χρονιά είχαμε αύξηση των εσόδων, με τους καταναλωτές να ξοδεύουν συνολικά 4.4 δισεκατομμύρια δολάρια σε hardware, παιχνίδια και περιφερειακά (αύξηση 3% σε σχέση με το 2020 και νέο ρεκόρ Σεπτεμβρίου).

Όσον αφορά τα παιχνίδια, στην κορυφή παρέμεινε το Madden NFL 22, ενώ στις επόμενες θέσεις ακολούθησαν τα FIFA 22 και NBA 2K22. Εξαιρετικά τα πήγε και το Tales of Arise που κατέλαβε την τέταρτη θέση, ενώ την πρώτη πεντάδα έκλεισε το Diablo II: Resurrected, με το Deathloop να ακολουθεί αμέσως μετά.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε αναλυτικότερα τη λίστα με τους 20 εμπορικότερους τίτλους στην αγορά της Αμερικής για τον Σεπτέμβριο του 2021.