Φουντώνουν για τα καλά οι φήμες για το remake του Metal Gear Solid 3 – Νέα στοιχεία

Που μάλλον επιβεβαιώνουν την επιστροφή της σειράς
11 Οκτωβρίου 2021 08:30
Φουντώνουν για τα καλά οι φήμες για το remake του Metal Gear Solid 3 – Νέα στοιχεία

Πριν μερικές ημέρες σας ενημερώσαμε για τις φήμες πως η Konami σχεδιάζει τη μεγάλη επιστροφή διαφόρων ιστορικών franchises της, όπως τα Castlevania, Silent Hill και Metal Gear Solid.  Ειδικότερα όσον αφορά τη σειρά του Hideo Kojima, το ρεπορτάζ του VGC υποστήριζε πως η ιαπωνική εταιρία ετοιμάζει ένα ολοκληρωμένο remake για το Metal Gear Solid 3: Snake Eater σε συνεργασία με το κινεζικό στούντιο Virtuos.

Τώρα, νέα επίσημα στοιχεία ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας, τα οποία φαίνεται να επαληθεύουν έως έναν βαθμό τις προαναφερθέντες φήμες. Συγκεκριμένα, ο lead programmer της Virtuous, Zhiyang Li, αναφέρει στο βιογραφικό του στο LinkedIn πως εργάζεται σε ένα remake, το οποίο δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη. Μάλιστα, το περιγράφει ως ένα Action Adventure, AAA προδιαγραφών, που θα κυκλοφορήσει για πολλαπλές πλατφόρμες.

Αν και αυτό το project μπορεί να είναι οτιδήποτε, η περιγραφή σίγουρα ταιριάζει με το Metal Gear Solid 3. Συγχρόνως, και το γεγονός πως πλέον γνωρίζουμε επίσημα πως η Virtuos εργάζεται πάνω σε κάποιο remake, σίγουρα δίνει πόντους εγκυρότητας στις φήμες για τα σχέδια της Konami.

Για την ιστορία, η Virtuos και είναι μια τεράστια ομάδα ανάπτυξης, αναλαμβάνοντας κυρίως υποστηρικτικούς ρόλους. Μεταξύ άλλων, το στούντιο έχει βοηθήσει σε τεράστιες παραγωγές, όπως τα Battlefield 1, Uncharted 4 και Horizon Zero Dawn, ενώ ευθύνεται και για τα Switch ports των Dark Souls Remastered, The Outer Worlds και The BioShock Collection.

Σε περίπτωση που θέλετε να φρεσκάρετε τη μνήμη σας, οι τελευταίες φήμες θέλουν την Konami να εργάζεται και σε remasters των υπόλοιπων Metal Gear Solid τίτλων, σε πολλαπλά Silent Hill παιχνίδια με στούντιο όπως η Bloober Team, αλλά και σε ένα “reimagining” για τη σειρά Castlevania. Περισσότερα για τα σχέδιά της μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.