Metal Gear Solid 3 και Silent Hill 2: Μάθαμε πότε θα κυκλοφορήσουν τα remakes!

Χάρη σε βίντεο του PlayStation
05 Ιανουαρίου 2024 18:24
Metal Gear Solid 3 και Silent Hill 2: Μάθαμε πότε θα κυκλοφορήσουν τα remakes!

Όπως όλα δείχνουν, το 2024 θα είναι μια πολύ μεγάλη χρονιά για την Konami, αφού όπως μάθαμε τόσο το remake του Silent Hill 2, όσο και το Metal Gear Solid Δ Snake Eater θα έρθουν μέσα στη χρονιά που διανύουμε.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, πριν μερικές ώρες το PlayStation έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας ένα προωθητικό βίντεο ου παρουσιάζει τα παιχνίδια που πρόκειται να κυκλοφορήσουν στο PS5 μέσα στο νέο έτος. Σε αυτό βλέπουμε μεταξύ άλλων άκρως αναμενόμενες αποκλειστικότητες όπως το Final Fantasy VII Rebirth και το Rise of the Ronin. Το βίντεο όμως περιλαμβάνει και τα δύο επερχόμενα remakes της Konami, για τα οποία μέχρι στιγμής δεν υπήρχε καμία πληροφορία σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας τους.

Εμμέσως, το προωθητικό βίντεο του PlayStation επιβεβαιώνει πως τόσο το Silent Hill 2, όσο και το Metal Gear Solid Δ Snake Eater είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσουν εντός του 2024. Το εν λόγω βίντεο, το οποίο περιλαμβάνει πολλούς ακόμη τίτλους, ακολουθεί παρακάτω:

Για την ιστορία, το αρχικό Metal Gear Solid 3: Snake Eater κυκλοφόρησε το 2004 αποκλειστικά για το PlayStation 2. Είναι το πέμπτο παιχνίδι της σειράς, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Hideo Kojima και αποτελεί prequel. Αργότερα επανακυκλοφόρησε ως Metal Gear Solid 3: Subsistence με πρόσθετα χαρακτηριστικά και περιεχόμενο, ενώ στη συνέχεια ήρθε και μια remastered έκδοση για το PlayStation 3 και το Xbox 360.

Το παιχνίδι διαδραματίζεται το 1964, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, και ακολουθεί τον πράκτορα με την κωδική ονομασία Naked Snake, καθώς προσπαθεί να σώσει έναν Ρώσο επιστήμονα, να σαμποτάρει ένα πυρηνικό όπλο και να δολοφονήσει την πρώην μέντορά του. Το παιχνίδι είχε αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές για την ιστορία, το gameplay, τα γραφικά και τον ήχο του. Έχει πουλήσει περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως μέχρι τον Μάρτιο του 2010 και θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών.

Το Metal Gear Solid Δ Snake Eater θα αφήσει στο παρελθόν την Fox Engine που είχε αναπτύξει η Kojima Productions για τα τελευταία κεφάλαια της σειράς. Αντιθέτως, το remake θα αξιοποιήσει την Unreal Engine 5, την εντυπωσιακή μηχανή γραφικών της Epic Games kai αναμένεται να μας χαρίσει μια νέα οπτική στην ιστορία του Snake.

Από την άλλη, το SILENT HILL 2, το ολοκληρωτικό remake του θρυλικού παιχνιδιού της Team Silent, αναπτύσσεται ομοίως χρησιμοποιώντας την Unreal Engine 5, με την ομάδα ανάπτυξης Bloober Team να έχει τα ηνία.