ΦΗΜΗ: Η Konami ετοιμάζει και remake για το πρώτο Metal Gear Solid

Πέρα από αυτό του Snake Eater
08 Ιανουαρίου 2024 16:01
ΦΗΜΗ: Η Konami ετοιμάζει και remake για το πρώτο Metal Gear Solid

Πέρυσι, η Konami έκανε τα πρώτα βήματα για τη μεγάλη επιστροφή της σειράς Metal Gear, η οποία βρισκόταν στον πάγο μετά το πολύκροτο διαζύγιο με τον Kojima και το καταστροφικό Metal Gear Survive που δίχασε την κοινότητα. Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός κολοσσός κυκλοφόρησε το Metal Gear Solid: Master Collection, ένα remastered πακέτο που φέρνει τα Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, Metal Gear Solid 3: Substance και τα πρώτα Metal Gear του MSX και του NES στις σύγχρονες πλατφόρμες, ενώ συγχρόνως ανακοίνωσε και το ολοκληρωτικό remake Metal Gear Solid Δ Snake Eater.

Τελικά, φαίνεται πως το Snake Eater ήταν μόνο η αρχή, αφού νέες φήμες θέλουν η Konami να έχει στα σκαριά και ένα ακόμη remake για το πρώτο Metal Gear Solid του PlayStation 1.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, νέες πληροφορίες σχετικά με το project ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας από το ισπανικό μέσο Areajugones που πρόσφατα είχε διαρρεύσει ξανά έγκυρες πληροφορίες για το Valhalla DLC του God of War Ragnarök. Συγκεκριμένα, μεταφέρει πως “η Konami ακόμη δουλεύει σε ένα remake του πρώτου κεφαλαίου, ωστόσο αυτή τη στιγμή το Metal Gear Solid Delta παραμένει προτεραιότητα για το στούντιο.

Το μέσο μεταφέρει πως το συγκεκριμένο remake αναπτύσσεται για το PS5 και δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει στις κονσόλες προηγούμενης γενιάς, όπως το PS4. Βέβαια, οι πληροφορίες του δεν κάνουν λόγο για Xbox ή PC εκδόσεις, ωστόσο μάλλον είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε αν θα υπάρχει κάποιου είδους αποκλειστικότητας, αφού παρόμοιες φήμες κυκλοφορούσαν κάποτε και για το remake του Metal Gear Solid 3 που τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ευσταθούσαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πηγές του μέσου υποστηρίζουν πως και το remake του πρώτου τίτλου βρίσκεται υπό ανάπτυξη εδώ και χρόνια. Αυτό σημαίνει πως η κυκλοφορία του μπορεί να μην απέχει πολύ από τη στιγμή που θα φτάσει στα ράφια το Metal Gear Solid Δ Snake Eater.