Με σοβαρά προβλήματα έφτασε το Metal Gear Solid Master Collection Vol 1

Η κοινότητα ξεκίνησε ήδη να το διορθώνει με mods
26 Οκτωβρίου 2023 14:04
Με σοβαρά προβλήματα έφτασε το Metal Gear Solid Master Collection Vol 1

Πριν μερικές ώρες έγινε διαθέσιμο το Metal Gear Solid: Master Collection Vol. 1 για τα PS5, Xbox Series X|S, Nintendo Switch και PC. Πρόκειται για ένα πακέτο που φέρνει τα Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, Metal Gear Solid 3: Substance και τα πρώτα Metal Gear του MSX και του NES στις σύγχρονες πλατφόρμες, ως φόρος τιμής για την 35η επέτειο της σειράς.

Ωστόσο, η Konami φαίνεται πως δεν τίμησε με τον καλύτερο τρόπο τα παιχνίδια του θρυλικού σχεδιαστή Hideo Kojima. Συγκεκριμένα, οι μεμονωμένοι τίτλοι του πακέτου έχουν Mixed κριτικές στο Steam, ενώ στο Metacritic το User Score της συλλογής ανέρχεται σε 4.3. Δυστυχώς, τα ports κουβαλάνε πολλά σοβαρά τεχνικά προβλήματα. Ξεκινώντας με την PC έκδοση, η απόδοση είναι απογοητευτική, σε βαθμό που η ίδια η Konami εξέδωσε ανακοίνωση πως το ερευνά. Παράλληλα, ο χειρισμός με πληκτρολόγιο και ποντίκι είναι πρακτικά unplayable, όπως μπορείτε να δείτε μέσα από το βίντεο που ακολουθεί. Αυτό ήταν μεν κάτι γνωστό, αλλά απογοήτευσε πολλούς.

Περνώντας στις εκδόσεις των κονσολών, η απόδοση και τα γραφικά είναι χειρότερα από τις αντίστοιχες εκδόσεις της γενιάς των Xbox 360 και PS3, με πολλά FPS drops ειδικά στην Switch έκδοση. Μάλιστα, τα Metal Gear Solid 2 και 3 τρέχουν σε μόλις 720p ανάλυση, κάτι που είναι σχετικά εύκολο να διορθωθεί όπως αποδείχθηκε, αφού η κοινότητα κυκλοφόρησε ήδη το ‘MGSResolutionPatch’ mod στο PC που επιτρέπει 4K απεικόνιση, αν και με κάποια θεματάκια.

Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα στο Switch, αφού όπως διαπιστώθηκε, στην κασέτα δεν υπάρχει κανένα Metal Gear Solid, αλλά μόνο τα αρχικά 2D κεφάλαια, ενώ δεν είναι προσβάσιμο ούτε και όλο το bonus περιεχόμενο. Η Konami έχει τονίσει ότι σκοπεύει να κυκλοφορήσει patches για να διορθώσει κάπως την κατάσταση, αλλά μένει να δούμε σε τι βαθμό θα καταπιαστεί με όλα τα θέματα.