Ο Hideo Kojima θέλει να φτιάξει παιχνίδι που θα αλλάζει ανάλογα με το που παίζεις

Η εμπειρία θα αλλάζει με βάση τις συνθήκες του πραγματικού κόσμου
14 Σεπτεμβρίου 2021 12:12
Ο Hideo Kojima θέλει να φτιάξει παιχνίδι που θα αλλάζει ανάλογα με το που παίζεις

Στο πλαίσιο μιας νέας συνέντευξης για το ιαπωνικό μέσο Anan, ο ταλαντούχος δημιουργός των Metal Gear Solid και Death Stranding, Hideo Kojima, ρωτήθηκε για το πως θα ήθελε να εξελίξει τα παιχνίδια του στο μέλλον.

Έτσι, ο Kojima τόνισε πως θα ήθελε να φτιάξει παιχνίδια που προσφέρουν διαφορετική εμπειρία ανάλογα με το που βρίσκεται ο παίκτης. Θέλει το παιχνίδι να αλλάζει ανάλογα με την ώρα στον πραγματικό κόσμο και να επηρεάζεται από διάφορες ακόμη συνθήκες που επικρατούν στο περιβάλλουν όπου βρίσκεται ο παίκτης.

Συγκεκριμένα, ο Ιάπωνας δημιουργός απάντησε στο ερώτημα, αναφέροντας:

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να δημιουργήσω παιχνίδια που αλλάζουν σε πραγματικό χρόνο. Άνθρωποι όλων των ηλικιών και όλων των επαγγελμάτων παίζουν το ίδιο παιχνίδι και όλοι το παίζουν με τον ίδιο τρόπο. Αντ 'αυτού, θα ήθελα να φτιάξω κάτι που αλλάζει ανάλογα με το πού ζείτε και το πώς αισθάνεστε γι 'αυτό.

Στο παρελθόν είχα φτιάξει ένα παιχνίδι που ονομάζεται Boktai: The Sun is in Your Hand. Ήταν ένας τίτλος για το Game Boy Advance με αισθητήρα φωτός και ρολόι. Η ποσότητα φωτός από τον ήλιο αντικατοπτρίζεται στο gameplay και σε βοηθά για να νικήσεις τους βρικόλακες, οπότε το παιχνίδι αλλάζει ανάλογα με το πού και πότε παίζεις. Αυτό το είδος συσκευής συνδέει ένα σύστημα που δημιουργείται από τους ανθρώπους με τον πραγματικό κόσμο.

Για την ιστορία, το Boktai: The Sun is in Your Hand που αναφέρει ο Kojima είναι ένα παιχνίδι που είχε σχεδιάσει πριν αρκετά χρόνια, όσο εργαζόταν ακόμη για την Konami. Ο τίτλος είχε κυκλοφορήσει το 2003 για το Game Boy Advance και ερχόταν με ένα ιδιαίτερο cartridge, το οποίο είχε ενσωματωμένο αισθητήρα φωτός, ενθαρρύνοντας τους παίκτες να παίζουν στον ήλιο.

Η φιλοσοφία που παρουσιάζει ο Kojima στη νέα του αυτή δήλωση, μπορεί να εντοπιστεί ήδη σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια του μέχρι σήμερα και έχει να κάνει με το σπάσιμο του 4ου τοίχου. Το συγκλονιστικό boss fight του Metal Gear Solid με τον Psycho Mantis που διάβαζε την κάρτα μνήμης του παίκτη και προσπαθούσε να τον κοροϊδέψει παρουσιάζοντας πως η τηλεόραση αλλάζει κανάλι, σίγουρα είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τέτοια παραδείγματα.