Το Xbox One θα μπορεί να παίζει next-gen παιχνίδια μέσω cloud εντός του 2021, αλλά…

Το Xbox Cloud Gaming έρχεται στις κονσόλες
24 Αυγούστου 2021 20:59
Το Xbox One θα μπορεί να παίζει next-gen παιχνίδια μέσω cloud εντός του 2021, αλλά…

Στο πλαίσιο της gamescom 2021, το Xbox έκανε μια σημαντική ανακοίνωση για τους κατόχους Xbox κονσολών και ειδικότερα για όσους δεν έχουν κάνει τη μετάβαση στο Xbox Series X ή το Xbox Series S. Συγκεκριμένα, το Xbox Cloud Gaming έρχεται στις Xbox κονσόλες.

Αυτό σημαίνει πως θα μπορείτε να κάνετε stream οποιοδήποτε παιχνίδι από τον κατάλογο του Xbox Game Pass απευθείας στην κονσόλα σας, με Xbox Series X ποιότητα στα 1080p και 60fps. Μάλιστα, οι κάτοχοι Xbox One θα μπορούν με αυτόν τον τρόπο να παίζουν αποκλειστικά next-gen παιχνίδια, όπως είναι το Microsoft Flight Simulator. Παράλληλα, η λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που θέλετε να δοκιμάσετε αμέσως και με ένα κλικ κάποιο παιχνίδι του Xbox Game Pass, χωρίς να περιμένετε να κατέβει πλήρως τοπικά στην κονσόλας σας.

Δυστυχώς το Xbox Cloud Gaming δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στην Ελλάδα, μιας και δεν υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές. Ωστόσο, η Microsoft έχει ήδη ανακοινώσει πως ετοιμάζει datacenter στη χώρα μας, οπότε η κατάσταση ίσως αλλάξει κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα χρόνια.

Ακολουθεί το trailer που συνόδευσε την ανακοίνωση.