Η Sony δε θα μπορέσει να καλύψει την ζήτηση του PS5 για καιρό ακόμη

Και ο Jim Ryan αισθάνεται άσχημα γι’ αυτό
29 Ιουλίου 2021 11:32
Η Sony δε θα μπορέσει να καλύψει την ζήτηση του PS5 για καιρό ακόμη

Μπορεί το PlayStation 5 να σημειώνει μια άκρως εντυπωσιακή πορεία, έχοντας πουλήσει 10 εκατομμύρια σε λιγότερο από ένα χρόνο, αλλά παρ’ όλα αυτά πολλοί gamers που θέλουν να αγοράσουν την κονσόλα δεν τα έχουν καταφέρει ακόμα εξαιτίας του περιορισμένου στοκ και της τεράστιας ζήτησης. Δυστυχώς η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί για κάποιο καιρό ακόμα, όπως προκύπτει από νέες δηλώσεις του CEO του PlayStation.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Reuters, ο Jim Ryan, επισήμανε:

Κατασκευάσαμε περισσότερα PlayStation και γρηγορότερα από ποτέ, πράγμα που με κάνει χαρούμενο. Αλλά από την άλλη απέχουμε λίγο καιρό από το να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε σε όλη τη ζήτηση που υπάρχει εκεί έξω, κάτι που με κάνει να αισθάνομαι άσχημα.

Οι συνεργάτες μας αποδίδουν πολύ καλά, αλλά η έλλειψη chips είναι σίγουρα μια πρόκληση που αντιμετωπίζουμε όλοι.

Συγχρόνως, σε μια ξεχωριστή συνέντευξη που παραχώρησε στο ιαπωνικό περιοδικό Famitsu, ο Ryan κλήθηκε να απαντήσει αν η κατάσταση με το στοκ του PS5 θα βελτιωθεί μέχρι το τέλος αυτό του χρόνου. Το υψηλόβαθμό στέλεχος, λοιπόν, τόνισε:

Ξέρουμε ότι είναι ακόμα δύσκολο οι παίκτες να βρουν το PS5 και λυπούμαστε πολύ γι 'αυτό. Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα πράγματα χαλαρώνουν λίγο, αλλά έχουμε ακόμα πολλή δουλειά να κάνουμε.

Ενώ το PS5 έχει φτάσει σε περισσότερα σπίτια γρηγορότερα απ’ οποιαδήποτε από τις προηγούμενες κονσόλες μας, έχουμε ακόμα πολλή δουλειά, καθώς η ζήτηση συνεχίζει να ξεπερνά την προσφορά.

Οι παίκτες θέλω να γνωρίζουν ότι παρόλο που συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε μοναδικές προκλήσεις σε όλο τον κόσμο που επηρεάζουν και τον κλάδο μας, όπως και πολλούς άλλους, η βελτίωση των διαθέσιμων αποθεμάτων παραμένει πρώτη προτεραιότητα για τη Sony.

Για την ιστορία, το Μάιο η εταιρία είχε ενημερώσει τους αναλυτές πως το PlayStation 5 θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα με το στοκ μέχρι τουλάχιστον και το 2022.